Saguaro, apa plată contaminată retrasă din hypermarketurile Lidl VEZI REACŢIA RETAILER-ULUI

1.000 de litri de apă plată au fost retraşi de la vânzare din două hypermarketuri din Botoşani şi Dorohoi. Firma care producea apa respectivă a constatat la un control că apa are o încărcătură biologică peste limita admisă. Numele apei este Saguaro şi este distribuită în reţeaua Lidl, în 20 de judeţe. Firma producătoare nu va fi sancţionată deoarece singură a descoperit problema şi a alertat autorităţile.

RomaniaTV.net
27 dec. 2011, 14:28
Saguaro, apa plată contaminată retrasă din hypermarketurile Lidl VEZI REACŢIA RETAILER-ULUI

UPDATE: „În urma verificării produsului Apa Plată Saguaro la 5 litri (şarjele Numărul 47 şi Numărul 49), conform planului de autocontrol regulat al companiei noastre, acest articol s-a dovedit a fi neconform, Lidl notificând mai departe neconformitatea către ANSVSA. Ca urmare a rezultatelor neconforme, Lidl a retras imediat din vânzare această Apă Plată Saguaro la 5 litri (în data de 21 decembrie 2011), conform precedurilor interne”, explică oficialii Lidl.

UPDATE: Câteva sticle din lotul de apă cu probleme s-au vândut şi într-un magazin din cartierul Crângaşi din Capitală. Asta susţine una dintre angajate, care crede că sticlele nu au fost spălate cum trebuie.

UPDATE: „Prin apă se pot transmite de la boli mai puţin grave până la boli grave. Poate avea efecte patologice foarte puternice la persoane sensibile. Dar nu ştim încă despre ce fel de contaminare este vorba, cu virusuri, cu bacterii…”, a explicat profesorul Gheorghe Mencinicopschi, la România TV.

UPDATE:
„Momentan nu poate fi vorba de nicio alerta pentru că totul s-a finalizat”, a declarat la România TV directorul DSV Botoşani Minodora Vasiliu.

Mii de litri de apă plată au fost retraşi de la vânzare din 20 de judeţe al ţării. Apa era importată de un lanţ de hypermarketuri, iar primele probleme au fost descoperite la Botoşani, unde 1.000 de litri au fost distruşi.

„Apa este retrasă de pe piaţă deoarece firma respectivă verificând şi văzând limita de microbiologică depăşită şi-au retras marfa din toate hypermarketurile în care a fost distribuită, la nivel naţional. Nu este vorba de apa plată din Botoşani, aici este vorba şi de alte 20 de judeţe din ţară în care există această apă şi toată apa a fost retrasă de pe 25 decembrie. Apa este retrasă”, a declarat Minodora Vasiliu, director DSP Botoşani.

Firma nu poate fi acuzată de ceva deoarece singură a alertat autorităţile.