Şahul, considerat prea provocator. Jucătoarele nu mai au voie cu decolteuri

Conform noului cod vestimentar, şahistele au voie să îşi descheie maxim doi nasturi din partea de sus a bluzei, pe parcursul meciurilor.

RomaniaTV.net
12 mart. 2012, 11:57
Şahul, considerat prea provocator. Jucătoarele nu mai au voie cu decolteuri

Şahul nu s-a numărat până acum printre sporturile care să scoată în evidenţă calităţile sexy ale unei jucătoare, dar o recentă decizie a Federaţiei Europene de specialitate ne demonstrează că şahistele pot fi uneori provocatoare, chiar în timpul concursurilor.

Sava Stoisavljevic, secretarul general al acestui for, a anunţat noul cod vestimentar pe care trebuie să îl respecte şahistele, iar acesta prevede că acestea îşi pot descheia maxim doi nasturi la bluză în timpul meciurilor. Aceasta a adăugat că că aceste reguli au fost adoptate din cauza reclamaţiilor spectatorilor, care s-au plâns că nu se pot concentra la partide, din cauza decolteurilor prea mari ale jucătoarelor. În schimb, nu a fost raportată nicio plângere din partea jucătorilor sau jucătoarelor.

Noul cod, intrat în vigoare cu ocazia Campionatului European de la Gaziantep (2-13 martie), nu face referire însă la lungimea fustelor, astfel că şahistele pot aborda totuşi meciurile şi în ţinute mai sexy.