Salarii 2021. Cine sunt angajaţii care primesc bani în plus la salariu

Salarii 2021. Deşi anul acesta firmele sunt mai precaute şi îşi vor limita cheltuielile cât vor putea de mult, anumiţi angajaţi primesc bani în plus la salariu. Este vorba despre cei care lucrează de acasă.

07 feb. 2021, 08:27
Salarii 2021. Cine sunt angajaţii care primesc bani în plus la salariu

Salarii 2021. Anul acesta este unul greu pentru piaţa muncii din România. Tăierile de salarii, şomajul tehnic şi restructurările cauzate de criza sanitară se vor simţi şi în 2021.

Salarii 2021. Ce se întâmplă cu majorarea salariilor

“Pentru anul 2021 societăţile comerciale au mers pe o previzonare bugetara mai conservatoare. Un buget conservator înseamnă o stabilire a unei limite pentru cheltuieli astfel încât veniturile generate de business să acopere cheltuielile, dar să aducă şi un profit afacerii pentru perioada previzionată.”, spune Elena Florea, director financiar al unei companii, potrivit StirileProtv.ro

Acest lucru înseamnă că anul acesta nu vor exista majorări de salariu, managerii încercând să le reîntregească pe cele tăiate în lunile de pandemie.

Potrivit datelor Comisiei Naţionale de Prognoză, salariul mediu brut va urca doar până la 5 mii de lei, în creştere cu aproximativ cinci procente faţă de anul trecut.

Citeşte şi Florin Cîţu, anunţ despre sporuri: Am descoperit beneficii despre care nu știam că există. Am vrut să reduc salariile la CEC și EximBank, dar am fost blocat de sistem

“O creştere a salariului net este previzionată în partea a doua a anului şi procentele sunt timide. Vor fi calculate foarte foarte bine procentele pentru care se măresc salariile”, a spus Leonard Rizoiu, manager companie resurse umane.

Uii angajatori ar putea oferi din nou bonuri de masă, bonuri aniversare, bani pentru plata grădiniţei şi a creşei copilului său prime de performanţă, care însă nu vor depăşi în medie o treime din salariu.

Citşte şi România are cele mai mari salarii din administrația publică din Europa Centrală și de Est, cu 70% mai mari decât salariul mediu pe economie

Există o categorie de angajaţi care pot primi bani în plus la salariu. Este vorba despre cei care lucrează de acasă. Acesţia pot primi până la 400 de lei lunar din partea angajatorilor. Banii pot fi cheltuiți pentru plata facturilor la electricitate, încălzire, apă sau internet.

Tot din această sumă, angajatul îşi poate cumpăra mobilier de lucru, echipamente şi consumabile. Sumele nu sunt impozitate şi se vor scădea din impozitele pe care le datorează statul.

“Noi am venit în sprijinul angajatior noştri fie că a fost vorba de un monitor suplimentar, că a fost vorba de scaun, aparat şi aşa mai departe.”, a mai spus Nicoleta Ilea, specialist resurse umane în cadrul unei companii.

În noul context economic, companiile preferă să angajeze freelanceri sau să încheie contracte punctuale pentru anumite activităţi.