Salarii bugetari 2023. Promisiunea Guvernului pentru angajaţii din Sănătate: „Niciun salariat nu va avea pierderi băneşti în noua lege”

În ceea ce priveşte revendicarea privind creşterea veniturilor tuturor salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială, părţile au convenit ca în perioada imediat următoare să aibă loc întâlniri şi consultări pentru identificarea de soluţii tehnice privind rezolvarea acestei revendicări.
Filip Stan
08 feb. 2023, 19:15
Salarii bugetari 2023. Promisiunea Guvernului pentru angajaţii din Sănătate:

Salarii bugetari 2023. Membrii Biroului Operativ al Federaţiei Sanitas s-au întâlnit, miercuri, în urma protestelor la sediile PSD şi PNL, cu ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, şi cu secretarul de stat în MMSS Cristian Vasilcoiu.

„În urma protestelor Federaţiei Sanitas la sediile PNL şi PSD, partide aflate la guvernare, astăzi, 8 februarie 2023, membrii Biroului Operativ al Federaţiei Sanitas s-au întâlnit cu reprezentanţii PSD, dl. Marius Budăi – ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, şi domnul Cristian Vasilcoiu – secretar de stat, la sediul PSD. La întâlnire au fost analizate revendicările Federaţiei Sanitas pentru susţinerea cărora peste 5.000 de membri au demonstrat pe străzile Bucureştiului în perioada 6-8 februarie a.c. Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale s-a angajat să susţină următoarele principii înaintate de către Federaţia Sanitas: 1. Întregul parcurs de redactare şi aprobare a noii legi a salarizării se va face cu consultarea partenerilor sociali. În acest sens, Ministrul Muncii – dl. Marius Budăi ne-a asigurat că a transmis deja către Ministerul Sănătăţii adresa prin care solicită consultarea partenerilor sociali pentru redactarea proiectului legii salarizării pe segmentul sănătate; 2. Niciun salariat din sănătate şi asistenţă socială nu va avea pierderi de venituri odată cu intrarea în vigoare a noii legi a salarizării; 3. Legea va avea în vedere corectarea inechităţilor apărute ca urmare a nepunerii în aplicare, în totalitate, a Legii 153/2017; 4. Noua lege a salarizării personalului bugetar va fi construită în aşa fel încât toţi salariaţii din sănătate şi asistenţă socială vor avea creşteri de venituri”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Sanitas.

Scandal pe salariile profesorilor din februarie. FSLI și FSE Spiru Haret: Există riscul ca angajații din învățământ să nu primească salariile la timp!
În ceea ce priveşte revendicarea privind creşterea veniturilor tuturor salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială, părţile au convenit ca în perioada imediat următoare să aibă loc întâlniri şi consultări pentru identificarea de soluţii tehnice privind rezolvarea acestei revendicări.

Salarii bugetari 2023. În acest sens Federaţia Sanitas va înainta propuneri care să permită creşterea veniturilor membrilor săi de sindicat ţinând cont atât de constrângerile din PNRR, cât şi de impactul bugetar pe care creşterea economică a României l-ar putea suporta.

„Pentru asigurarea finanţării corecte şi suficiente a unităţilor sanitare şi celor de asistenţă socială pentru întregul an, vor urma întâlniri şi discuţii cu Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate având din partea reprezentanţilor PSD aflaţi astăzi la întâlnire promisiunea că vor găsi soluţii pentru continuarea optimă a activităţii în aceste unităţi”, se mai spune în comunicat.

Membrii Federaţiei Sanitas au protestat, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, în Bucureşti, de data aceasta marşul programat fiind cu staţionări în faţa sediilor partidelor politice.

Angajări pe salarii de 5.900 de lei. Ce ofertă „delicioasă” de job vine de la Dodo Pizza. Se mai caută masiv şoferi, ingineri şi asistenţi medicali
„Dacă nu se întâmplă nimic (după proteste – n. r.), probabil vom stabili, după aceste trei zile, şi alte acţiuni de protest, gen diverse forme de greve, de la grevă japoneză la grevă generală. Din păcate, nu este niciun semnal pozitiv. Nu avem confirmarea unei întâlniri cu nicio oficialitate şi nu avem încă o negociere ca să ştim măcar acel draft al salarizării, dacă într-adevăr vor scădea sporurile sau dacă vom beneficia de o creştere salarială. Cerinţa noastră era măcar să acopere inflaţia. Cei care ne conduc cunosc problemele acestea de mai mult de patru ani. În aceşti ultimi patru ani au trecut cam toate partidele pe la guvernare. Mă aşteptam să repare ceva… Din păcate, acea lege a salarizării care trebuia implementată în perioada 2018 – 2022 nu s-a implementat (…) Încă sunt diferenţe foarte mari între medici şi asistenţi. Infirmiera, brancardierul chiar câştigă puţin, au ajuns cumva ca şi valoare asistentul medical. Este o foarte mare forfotă în spitale, toată lumea este nemulţumită. Se aşteptau acum, de la 1 ianuarie, odată cu finalizarea cumva a aplicării legii salarizării, să câştige toată lumea, măcar acei 10-15%, cât să acopere inflaţia”, a declarat, recent, pentru AGERPRES, preşedintele Federaţiei Sanitas-Bucureşti, Viorel Huşanu.

Salarii bugetari 2023. În primele două zile de protest – luni şi marţi – sindicaliştii s-au oprit în faţa Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, a Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, Spitalului de Pneumoftiziologie „Sfântul Ştefan”, Spitalului Clinic Colentina, Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, Spitalului Clinic Filantropia, Spitalului Clinic „Sfânta Maria”, Spitalului Universitar de Urgenţă Elias şi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului – Sector 1.

Reprezentanţii Sanitas solicită: creşterea veniturilor tuturor salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială cu minimum 15%, pentru acoperirea inflaţiei, declanşarea a negocierilor între Guvernul României şi partenerii sociali, pe proiectul noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice, precum şi asigurarea unei finanţări corecte şi suficiente pentru instituţiile medicale şi de asistenţă socială.

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Soția lui Radu Mazăre este însărcinată! Cum a reacționat acesta, la ieșirea din închisoare
Fanatik.ro
Locul de muncă unde poți câștiga lejer 7.000 de lei pe lună. Zeci de posturi sunt disponibile în România, în mai multe orașe
Capital.ro
Devine interzis în TOATĂ EUROPA. Schimbare drastică dictată de la vârful UE
Playtech.ro
Fotografiile pe care Lavinia Pîirva le-ar vrea şterse de pe internet! Ce făcea în tinereţe, imagini INDECENTE
DailyBusiness
Au început lucrările la cele mai lungi tuneluri din România! Pe unde vor trece
Adevarul
Atacuri dure ale lui Edgodan la adresa Israelului: „O amenințare pentru întreaga umanitate”. Netanyahu, un „vampir”
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Patru zodii unice. Ies în evidență peste tot și sunt invidiate de multe persoane
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
wowbiz.ro
Șoc total în familia Raisei, fata găsită moartă în Dolj! Chiar el e principalul suspect
Cancan.ro
Câți euro a primit Sorin Pușcașu pentru cele 19 săptămâni la Survivor All Stars. Îi datorează o parte din bani lui Zmărăndescu!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
A fost găsită o grenadă acasă la părinții Andreei Tonciu! Mama vedetei a făcut dezvăluiri, în exclusivitate, la „Follow us!”: „Este șocul vieții noastre”
Capital.ro
Au decis să dea BANII ÎNAPOI. Astăzi, suntem ÎNCÂNTAȚI să vă anunţăm
StirileBZI
Creșterea salariului minim va duce la un val de scumpiri. Experții spun că este un efect de domino
Prosport.ro
FOTO. Rusoaica superbă s-a cuplat cu un milionar mai tinerel ca ea! Cum arată Anna
stirilekanald.ro
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'