Salarii majorate pentru anumiţi angajaţi din România. Vor primi cu 25% în plus la salariu

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a anunţat că bugetarii ale căror salarii nu au fost mărite, vor primi cu 25% în plus la salariu. Modificările ar urma să intre în vigoare la următoarea rectificare bugetară.

30 iun. 2022, 15:54
Salarii majorate pentru anumiţi angajaţi din România. Vor primi cu 25% în plus la salariu

Salarii mai mari pentru anumiţi angajaţi din România. Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat miercuri, după şedinţa de Guvern, că salariile care nu au fost majorate la 1 ianuarie vor creşte cu o pătrime.

„A fost stabilită, dacă nu mă înşel, anunţată o creştere cu o pătrime a salariilor pentru toată lumea care nu a primit de la 1 ianuarie. Dacă nu mă înşel, o creştere cu o pătrime”, a spus ministrul Finanţelor Adrian Câciu, citat de Adevărul.

Citeşte şi: Veste bună pentru 3,3 milioane de români. Banii intră de vineri pe card

Salariile bugetarilor vor crește de la 1 iulie cu un sfert din diferența dintre salariul de bază prevăzut de Legea-cadru nr. 153/2017 și nivelul în plată la finele anului trecut, potrivit unor proiecte de lege adoptate marți de Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Parlamentul a decis, totodată, majorarea cu 15% a salariului de bază pentru angajații din Ministerul Transporturilor și Ministerul Culturii, pentru ”complexitatea muncii”.

Totodată, Camera Deputaților a decis și acordarea unui spor de 50% pentru bugetari implicați în proiecte finanțate din fonduri externe rambursabile, cât și aplicarea integrală pentru angajații Parlamentului a legii salarizării unitare a bugetarilor.

Citeşte şi: Şeful ANAF anunţă începerea controalelor la persoanele fizice: „Avem selectate 215 persoane cu risc de neconformitate evident. Suma cea mai mare este de 22 de milioane de lei”