Salariile bugetarilor vor creşte de la 1 decembrie. Majorarea va fi de peste 7 la sută

Publicat: Joi, 29 Noiembrie 2012 19:13 // Actualizat: Joi, 29 Noiembrie 2012 19:20 // Sursa: Mediafax

Salariile bugetarilor vor fi reîntregite, urmând să crească, de la 1 decembrie, cu 7,4 la sută, potrivit prevederilor cuprinse în Ordonanţa de Urgenţă 19/2012 privind recuperarea reducerilor salariale din iunie 2010.

Lefurile bugetarilor au crescut, începând cu 1 iunie, cu opt la sută, Guvernul urmând să plătescă integral, începând cu 1 decembrie, remuneraţia angajaţilor din sistemul public la nivelul de la jumătatea anului 2010, anterior reducerii cu 25 la sută agreate cu Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Bugetarii au mai beneficiat, de la începutul anului trecut, de o creştere salarială de 15 la sută, prima pentru revenirea la lefurile de la jumătatea lui 2010.

Potrivit Ordonanţei de urgenţă privind aprobarea unor măsuri pentru recuperarea reducerilor salariale, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor funcţiei de bază, salariilor funcţiei de bază/indemnizaţiilor de încadrare de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează în două etape, respectiv cu opt la sută începând cu 1 iunie 2012 faţă de nivelul acordat pentru luna mai 2012 şi cu 7,4 la sută începând cu 1 decembrie 2012 faţă de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2012.

"Cuantumul sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut, solda lunară brută, salariul lunar brut, indemnizaţia brută de încadrare, de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, se majorează în măsura în care personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii", prevede documentul.

Cuantumul brut al salariilor de încadrare, al sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare aferent personalului didactic şi didactic auxiliar din învăţământ, care se stabileşte în conformitate cu prevederile Legii privind încadrarea şi salarizarea în anul 2011 a personalului didactic şi didactic auxiliar din învăţământ, se majorează în măsura în care personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleşi condiţii.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 dec 14:40
...la inceputul anului trecut. Despre bugetari si cresterile salariilor au mai scris si cei de la rtv.net Daca sunteti de acord cu cele scrise sau daca v-a placut articolul, il puteti distribui folosind butoanele de mai jos. O opinie...
30 nov 13:37
...alt="Crin Antonescu dormind" width="262" height="148" border="0" />Se anunta o majorare a salariilor bugetarilor cu 7,4 la suta, incepand cu 1 decembrie. Poate ca unii inghit gogoasa asta fara sa rumege prea mult, altii in schimb sper sa...
30 nov 01:00
...potrivit prevederilor cuprinse în Ordonanţa de Urgenţă 19/2012 privind recuperarea reducerilor salariale din iunie 2010. Citește mai departe… ...
1
EUR
4.7509
RON
23 Mar
noapte 6 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H