Salariile poliţiştilor cresc cu 7,8% de la 1 decembrie

Angajaţii din Ministerul Administraţiei şi Internelor vor primi încă opt procente la salariu de la 1 decembrie. Asta în contextul în care banii de echipamente au venit fragmentat şi cu mai bine de un an întârziere. Mircea Duşa spune că bugetul ministerului pe care îl conduce a avut parte de multe greşeli în trecut.

RomaniaTV.net
12 nov. 2012, 20:38
Salariile poliţiştilor cresc cu 7,8% de la 1 decembrie

Ministerul Administraţiei şi Internelor a avut de plătit importante sume restante. De la datoriile către proprii angajaţi până la cele faţă de alte instituţii ale statului. „În acest an, din buget am încercat să reparăm câteva din greşelile trecutului”, a declarat ministrul de Interne, Mircea Duşa.

Mircea Duşa spune însă că de la 1 decembrie, angajaţii MAI ar trebui să încaseze mai mulţi bani. „Se vor indexa salariile cu 7,8 procente de la 1 decembrie pentru a reîntregi salariile oamenilor”, a spus Duşa.

Asta în contextul în care numărul de angajaţi a fost suplimentat odată cu integrarea în câmpul muncii a absolvenţilor academiei de poliţie. Ministerul Administraţiei şi Internelor a rămas anul acesta fără bani în mai multe rânduri.

Sistemul informatic al poliţiei a cedat pentru că nu au fost prevăzuţi banii pentru întreţinere, datoriile către IML ajunseseră la scadenţă, iar angajaţii şi-au primit banii pe echipamente cu un an întârziere.

La ultima rectificare bugetară MAI a primit bani în plus, pentru prima dată în ultimii trei ani. Creşterea salarială din decembrie este a doua etapă de creştere prin care bugetarilor li se măresc lefurile până la nivelul anterior scăderii cu 25%, în 2010.