Salarizare bugetari 2018. Corecţiile la salariile bugetarilor şi beneficiile pentru medici, oficializate

Publicat: Joi, 24 Mai 2018 13:17 // Actualizat: Joi, 24 Mai 2018 13:17 // Sursa: romaniatv.net

Legea salarizării unitare a bugetarilor a primit, de curând, o altă modificare, convenită săptămâna trecută de Guvern, în urma discuțiilor cu sindicatele. Astfel, s-a rezolvat problema celor care au primit mai puțini bani ca în februarie, prin conferirea unor compensații salariale, precum și problema sporurilor din sănătate. Sunt prevăzute și indemnizații de hrană pentru învățământul superior, încadrabile în veniturile proprii ale fiecărei universități de stat.

Foto: romaniatv.net

Alte modificări la Legea salarizării unitare nr. 153/2017 au fost adoptate săptămâna trecută de Executiv, în ședința săptămânală, printr-o ordonanță de urgență care a apărut deja în Monitorul Oficial. Corecțiile sunt cuprinse în OUG nr. 41/2018, publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 433 din 22 mai 2018 și se aplică deja.

Citeşte şi Premierul Viorica Dăncilă îi răspunde lui Klaus Iohannis: În mod sigur avem bani pentru salarii şi pensii

Prima soluție oferită de Guvern este o compensație salarială pentru cei care au primit mai puțini bani în mai față de nivelul din luna februarie a acestui an.

"Începând cu luna mai 2018, în situația în care veniturile salariale nete acordate potrivit prevederilor prezentei legi sunt mai mici decât cele aferente lunii februarie 2018, se acordă o sumă compensatorie cu caracter tranzitoriu care să acopere diferența, în măsura în care persoana își desfășoară activitatea în aceleași condiții. Suma compensatorie este cuprinsă în salariul lunar și nu se ia în calcul la determinarea limitei prevăzute în art. 25 (acel procent de 30% din lege - n.red.). Suma compensatorie se determină lunar pe perioada în care se îndeplinesc condițiile pentru acordarea acesteia", scrie în recent publicata ordonanță.

Continuarea pe avocatnet.ro.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
24 mai 19:43
Răspunde | Votează email 0 email
Simplex
Salariile medicilor vor creste și mai mult!

A fost publicată Ordonanța de Urgență privind modificarea Legii Salarizării

vezi:
https://solidaritatea-sanitara.ro/fost-publicata-ordonanta-de-urgenta-privind-modificarea-legii-salarizarii/

Noile schimbări permit scoaterea gărzilor înafara acelui plafon de 30%. Cu alte cuvinte acum medicii pot primi sporuri de 100% pe care pana azi nu le luau (vorbesc de martie și aprilie 2018) din cauza gărzilor care trebuiau și ele sa facă parte din acel 30% spor maxim din suma totala a salariilor de baza pe ordonator de credite.

Cum gărzile sunt azi, după Modificarea Legii Salarizării Unitare, peste cei 30% este liber la sporuri 100% pe medic. Nu toți angajații spitalelor pot lua asa sume dar doctorii da atâta vreme cât deja au încasat sporuri de 50% sau mai mult.

Daca un medic avea 2000 Euro net (salariu de baza) și spor de 600 Euro, începând cu 1 mai acesta poate lua 4000 Euro net, chiar dacă nu are gărzi!
1
EUR
4.8359
RON
07 Aug
noapte 20 °
zi 37 °
Ultimele joburi adaugate
24 H