Salata bulgareasca de post, o delicatesă de pus pe masă în weekend

Postul Paştelui aduce o schimbare radicală în bucătării, astfel că este nevoie de imaginaţie şi de preparate insolite pentru a înlocui preparatele "de dulce", inevitabil mai savuroase.

30 mart. 2024, 00:29
Salata bulgareasca de post, o delicatesă de pus pe masă în weekend

Iata o deliciosa reteta de Salata bulgareasca de post.

Ingrediente Salata bulgareasca de post

  • 2 rosii
    o legatura de ceapa verde
    jumatate de castravete
    un sfert de varza proaspata
    o legatura de salata verde
    o jumatate de ardei rosu proaspat
    2 linguri ulei de masline
    zeama de lamaie
    maioneza de post
    branza tofu
    masline si patrunjel verde pentru ornat

Rețetă de post, gata în doar zece minute! Paste cu ciuperci și usturoi, un preparat gustos și ușor de făcutMod de preparare Salata bulgareasca de post

Feliem legumele. Incorporam legumele cu uleiul de masline, o lingura, doua de maioneza de post, zeama de lamaie dupa gust. Presaram cuburi de branza tofu. Ornam cu masline si salata verde.

Sunt sau nu fructele de mare de post? Ce spun cei mai urmăriți preoți despre acest obicei al multor români

Incearca si aceasta reteta video

 

Sursa> sfatulparintilor.ro

Salată de cartofi de post. Ce să gătești rapid la masa de prânz

Postul este o provocare pentru toată lumea când trebuie să găsească idei de preparate delicioase pe care să le gătească. Ei bine, salatele sunt cele mai potrivite alegeri, căci conțin ingrediente acceptate în post, sunt delicioase și sunt suficient de consistente încât să beneficiezi de toate vitamintele și toți nutrienții de care ai nevoie.

O salată de cartofi poate fi un preparat banal pentru mulți oameni, dacă nu știi cum să o gătești corect. Noi îți prezentăm cea mai delicioasă rețetă și toate ingredientele pe care trebuie să le adaugi, ca să aibă o aromă de vis.

Salata de cartofi este un preparat versatil, astfel că poți să combini aromele după propriile tale gusturi.

  • Ingrediente
    o ceapă
    5 cartofi
    2 lingurițe de muștar
    3 castraveți murați
    sare, piper
    mărar
    2 linguri de suc de lămâie

Mod de preparare

Se pun cartofii la fiert în coajă, până când se înmoaie. Apoi se scot din oală, se lasă la răcit și se curăță de coajă. Se taie cubulețe medii, ca să nu se sfărâme, iar mai apoi se pun într-un bol încăpător pentru salată. Se adaugă castraveții murați tăiați cubulețe și se toacă ceapa, iar mai apoi se adaugă în salată.

Într-un bol separat se amestecă muștar, ulei de măsline și sucul de lămâie. După ce s-a format o compoziție consistentă, această se adaugă peste salată. Se mai adaugă sare și piper după gust.

Alte idei de preparate de post
Postul nu trebuie să fie o piedică în a te bucura de preparatele delicioase. Dacă vrei să te bucuri de un desert delicios, care îți va aminti de gustul copilăriei, poți să prepari negresa de post din trei ingrediente.

De asemenea, un alt desert delicios de post sunt brioșele marmorate. Sunt pufoase, aromate și sunt un preparat ideal pentru serile în familie.