Salata de vinete, reţeta secretă a lui Radu Anton Roman. Ingredientul care face diferenţa

Salata de vinete este unul dintre cele mai apreciate aperitive din timpul verii. Este extrem de gustoasă, iar servită cu roșii și pâine caldă este un deliciu adevărat.

07 iul. 2022, 10:12
Salata de vinete, reţeta secretă a lui Radu Anton Roman. Ingredientul care face diferenţa

Salata de vinete este un adevărat deliciu culinar. Foarte aromată și extrem de gustoasă, va cuceri orice mofturos în materie de mâncare. Această rețetă de salată de vinete se prepară foarte simplu, este extrem de gustoasă și orice musafiri sau membru al familiei o va aprecia. Este un preparat numai bun pentru zilele de vară când nu prea ai chef să gătești ore întregi, iar servit rece de la frigider este o minunăție. Odată încercată această rețetă, o vei face la nesfârșit. Iată cum se prepară.

Iată ce nota Radu Anton Roman despre acest preparat: „Șocant de gustoasă, salată de vinete e aperitivul aproape zilnic al unui anotimp românesc inexistent: vara-toamna.

Adusă în Europa de arabi, vânăta este la noi una din cele mai importante legume ale sfârșitului verii și o vedetă omniprezentă a „borcaniadei” de toamnă: vinete tocate la congelator, vinete sărate la borcan, salată de vinete și zacuscă, vinete împănate în suc de roșii, în ulei etc”.

Salata de vinete a lui Chef Florin Dumitrescu. Greşeala majoră pe care o face toată lumea când coace vinetele VIDEO
Salata de vinete. Ingrediente: 1 kg vinete (coapte, bine colorate, tari, lungi), 1 pahar untdelemn, 1 ceapă roșie, mare tare, 1 lingură oțet mere, 2 roșii coapte, sare, piper.

Salata de vinete. Mod de preparare: Se pun vinetele la fript pe foc viu, pe toate părțile, până se-nmoaie. Se curăţă imediat de cojile arse, se sărează și se pun la scurs, pe un fund înclinat, cel puțin un ceas. Se toacă mărunt ceapa, se spală iute într-un șuvoi de apă rece (să-i iasă amăreala oxidată) se scurge bine de tot. Se amestecă ceapa cu oțetul.

Se toacă vinetele pastă, apoi pasta asta se freacă cu ulei, puțin câte puțin, până se-ntăreşte și se face spumoasă. Se adaugă sosul de ceapă cu oțet (piper, dacă mai e cazul). Se ornează cu felii de roșii.

Salata de vinete dietetică şi delicioasă. Secretul Mihaelei Bilic pentru o gustare sănătoasă în weekend

Salata de vinete. Taine: se mai pot adăuga 1-2 linguri smântână și 3-5 căței de usturoi pisat. Vinetele scurse și tocate pot fi gătite și cu maioneză.

După ce au fost curățate se amestecă cu o maioneză făcută din 2 gălbenușuri ou, 200 ml untdelemn, 2 linguri zeamă de lămâie, 1 vârf linguriță piper măcinat, 1 lingură smântână de frișcă și 3 căței usturoi.