Salata orientală de post care te va face să te lingi pe degete! E gata cât ai clipi și este super hrănitoare

Salata orientală este absolut delicioasă și, din fericire, există și varianta ei de post. Iată cât de simplu se poate face și cât de ieftină este.

26 mart. 2024, 23:41
Salata orientală de post care te va face să te lingi pe degete! E gata cât ai clipi și este super hrănitoare
Salata orientală de post care te va face să te lingi pe degete! E gata cât ai clipi și este super hrănitoare

Salata orientală de post este una dintre cele mai întâlnite rețete de salată de cartofi din bucătăria românească, iar acest lucru nu ar trebui să ne surprindă deloc. Este delicioasă, accesibilă ca preț,  ușor de pregătit și poate fi adaptată cu ușurință în funcție de ingredientele disponibile în bucătărie sau de preferințele individuale.

Citește și: Test de inteligenţă pentru cei mai atenți la detalii. Poți observa inelul de logodnă ascuns printre ierpurași și ouă de Paște?

Atunci când optăm să renunțăm la consumul de carne, aceasta poate reprezenta una dintre cele mai la îndemână soluții pentru a pregăti un meniu gustos. Unul dintre avantajele sale este că poate fi servită atât ca aperitiv, cât și ca fel principal.

Salata orientală de post conține cartofi și murături, iar adăugarea măslinelor și a verdeturilor aduce un plus de culoare, gust și aromă.

Pentru a obține gustul perfect, trebuie să avem în vedere un aspect esențial: atunci când adăugăm dressingul peste cartofi, aceștia ar trebui să fie încă călduți sau măcar calzi. Astfel, vor absorbi lichidul și vor deveni mai savuroși. Uleiul se adaugă la final.

Salata orientală de post necesită timp pentru ca aromele să se amestece, așa că este recomandat să o lăsăm să stea cel puțin 30 de minute înainte de a fi servită. O putem lăsa fie la temperatura camerei, fie în frigider.

Ingrediente salata orientală de post:

  • 750-800 g cartofi
  • 1 ceapa mica rosie sau 1/2 ceapa rosie medie
  • 70 g masline fara samburi
  • 1-2 castraveti mici murati
  • 1/2 ardei gras rosu mic/ardei kapia
  • 1/2 legatura marar verde
  • sare
  • piper

Dressing salata orientală de post:

  • 80 ml apa calda
  • 4 lingurite otet
  • 2 lingurite zahar
  • 50 ml ulei de masline

Cum se face salata orientală de post

Spălam bine coaja cartofilor, apoi îi punem la fiert în apa cu putina sare. Îi lașam să fiarbă în jur de 20 minute de la primul clocot, apoi testam cel mai mare dintre cartofi cu o furculiță. Daca intra ușor înseamnă că sunt fierți, așa că îi scoatem din apa și îi lașam câteva minute să se răcorească, cât să putem să îi decojim. În acest timp curățam și tăiem ceapa Julien, iar mărarul cât mai fin. Tăiem castraveții murați și bucata de ardei în cuburi sau fășii de mărime medie. Punem cartofii într-un bol încăpător, adaugăm ceapa, măsline, castravete murat și ardei gras, apoi assezonam cu sare și piper. Pregătim dressing-ul amestecând apa fierbinte cu zahar și oțet. Turnam apa peste cartofi, adaugăm uleiul de măsline, amestecam și gustam pentru a vedea daca mai are nevoie de condimente, oțet sau ulei. Lașam salata să se odihnească 30 minute (de preferat la frigider), apoi putem să o mâncam.

Citește și: Patru beneficii imediate ale unei zile la SPA! Terapii de wellness și răsfăț în cele mai luxoase și relaxante hoteluri din Ungaria