Salonul Auto de la Paris: prezentare Honda HR-V Concept

În Japonia, Honda Vezel este un succes. În Europa, micul crossover nici măcar nu se regăseşte în oferta japonezilor. Iată-l însă prezentat în sfârşit la Salonul Auto de la Paris, sub forma unui concept-car botezat…HR-V.

RomaniaTV.net
07 oct. 2014, 13:02

Dacă vă mai aduceţi aminte, Honda a mai avut în catalog un model cu această denumire, la sfârşitul anilor ’90. Şi tot un SUV de clasă mică era. 20 de ani mai târziu, constructorul japonez reînvie această denumire. HR-V va fi noul crossover din gama Honda, concurent într-un segment aflat în plină ascensiune, al cărui lideri sunt Renault Captur şi Nissan Juke.

Dorind să seducă o clientelă variată şi foarte exigentă, HR-V Concept se prezintă cu un design sofisticat, un amestec între liniile unui coupe şi ale unui 4×4. Ca şi restul modelelor Honda, HR-V are rezervorul de combustibil poziţionat sub scaunele pasagerilor din faţă, permiţând astfel optimizarea spaţiului interior graţie sistemului Magic Seats. Astfel, viitorul HR-V promite o excelentă habitabilitate şi modularitate. Va trebui să aşteptăm lansarea oficială a modelului de serie pentru a ne convinge de acest lucru, interiorul conceptului de la Paris fiind ţinut ascuns de ochii presei sau ai publicului.

Nici gama de motorizări nu este definitivată. Este de aşteptat ca HR-V să fie disponibil şi într-o versiune hibrid de 133 CP, care are sub capotă un ansamblu format dintr-un motor pe benzină de 1.5 litri şi un motor electric. Comercializarea versiunii de serie HR-V pe piaţa europeană este prevazută pentru vara lui 2015.