Salvamont: 20 de intervenţii, şase persoane rănite şi un deces înregistrate în ultimele 24 de ore

Echipele de Salvamont au avut, în ultimele 24 de ore, douăzeci de intervenţii, în cadrul cărora au fost salvate 22 de persoane. Şase au fost rănite, fiind predate echipajelor medicale. Salvamontiştii au găsit şi o persoană decedată, care va fi coborâtă luni de pe munte.

05 iun. 2023, 12:12
Salvamont: 20 de intervenţii, şase persoane rănite şi un deces înregistrate în ultimele 24 de ore

„Salvamont Sibiu intervine cu 15 salvamontişti pentru recuperarea unei persoane decedate la solicitarea IPJ Sibiu. Persoana decedată se află în Munţii Făgăraş, vârful Puha”, a transmis, luni, Salvamont Sibiu.

Salvamontiştii au precizat că momentan nu cunosc identitatea persoanei decedate sau detalii despre accident.

”În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 20 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor. În cazul acestor intervenţii au fost salvate 22 persoane, dintre acestea 6 fiind predate Serviciului de Ambulanţă sau SMURD pentru transport la spital şi o persoană a fost predată elicopterului SMURD pentru evacuare şi transport aerian la spital”, anunţă, luni Salvamont România, citat de News.ro.

Citeşte şi: Distracție sfârșită tragic! Femeie de 39 de ani, moartă într-un accident de ATV, la Gura Humorului. Nu purta cască de protecţie

Cele mai multe apeluri, respectiv patru au vizat Salvamont Bihor.

În ultimele 24 de ore, o persoană a fost găsită decedată şi va fi transportată în timpul zilei de luni şi predată la Institutul de Medicină Legală.

S-au primit şi 33 apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice  din zona montană.

Citeşte şi: Tragedie în Bihor! Un bărbat a murit după ce planorul său s-a prăbușit lângă Aerodromul Ineu