Salvaţi Copiii, strângere de fonduri pentru cumpărarea unei ambulanţe pentru Spitalul Grigore Alexandrescu

Salvaţi Copiii România a lansat un apel de strângere de fonduri pentru cumpărarea unei ambulanţe pentru Spitalul "Grigore Alexandrescu". Costul este de aproximativ 77.000 de euro.

15 mart. 2021, 14:07
Salvaţi Copiii, strângere de fonduri pentru cumpărarea unei ambulanţe pentru Spitalul Grigore Alexandrescu

Salvaţi Copiii România lansează un apel de strângere de fonduri în vederea achiziţionării unei ambulanţe pentru Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, care să fie folosită pentru transferul în condiţii adecvate al micilor pacienţi care necesită o intervenţie medicală.

Salvaţi Copiii, strângere de fonduri pentru cumpărarea unei ambulanţe pentru Spitalul Grigore Alexandrescu

„În acest moment, unitatea medicală are la dispoziţie doar o ambulanţă veche, din 2007, care necesită reparaţii. Salvaţi Copiii România lansează un mecanism de strângere de fonduri sunt necesari aproximativ de 77.290 de euro, pentru o ambulanţă dotată special pentru pediatrie. Celelalte patru ambulanţe aflate în dotare nu sunt funcţionale şi urmează a fi casate, neexistând pentru ele piese de schimb”, se arată în comunicatul transmis de organizaţia Salvaţi Copiii.

Donaţiile se pot face pe www.salvaticopiii.ro/ambulanta sau direct în contul organizaţiei: RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005.

Citeşte şi Salvaţi Copiii. Aproximativ 80 de mii de copii au părinţii plecaţi în străinătate. Topul judeţelor

De asemenea, cei care doresc să se implice pot trimite formularul de redirecţionare a 3,5% din impozitul pe venit pe adresa [email protected] pentru dotarea maternităţilor şi secţiilor de pediatrie din România cu echipamente medicale performante. Termenul limită de depunere este 25 mai, iar formularul se poate descărca de pe www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.

Spitalul „Grigore Alexandrescu” dispune de 10 secţii clinice şi numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoţitoare şi 17 ambulatorii de specialitate. Anual, sunt realizate peste 200.000 de consultaţii şi sunt internaţi peste 30.000 de copii cu vârste între o zi şi 18 ani, iar peste 60% dintre cazuri constituie urgenţe medico-chirurgicale. Media zilnică a pacienţilor care se prezintă la spital pentru numeroase probleme este de 600 de copii, variind de la malformaţii congenitale până la traumatisme.

Citeşte şi Cât costă reîntoarcerea elevilor la şcoală. Calculele făcute de „Salvaţi Copiii”