SĂNĂTATEA TA: GREŞELI care duc la apariţia tartrului

Chiar dacă ai o igienă orală impecabilă, bacteriile tot își vor găsi locul în gura ta. Află care sunt cele mai frecvent greșeli care duc la apariția tartrului.

03 oct. 2014, 12:49
SĂNĂTATEA TA: GREŞELI care duc la apariţia tartrului

Bacteriile, proteinele și anumite substanțe din alimente duc la formarea plăcii bacteriene, care cu timpul, se transformă în tartru. Este nevoie de doar 26 de ore pentru ca bacteriile dintre dinți să se întărească și să devină tartru, scrie unica.ro care citează webmd.com. Iată ce greşeli faci care pot duce la formarea tartrului:

Citeşte şi Cum îţi alegi pasta de dinţi şi de ce trebuie făcut detartrajul. Vezi soluţii de albire a dinţilor

1. Nu folosești ața dentară. Folosirea aței dentare are un rol crucial în menținerea sănătății orale. Dacă nu reușești să ajungi în anumite zone, cere ajutorul stomatologului, iar el îți va recomanda periajul interdentar.

2. Nu te speli pe dinți în fiecare zi. Asociația Dentară Americană susține că ar trebui să te speli de două ori pe zi, folosind o periuță de dinți moale și o pastă de dinți cu fluor. Înlături, astfel, placa bacteriană care se formează după fiecare masă și previi apariția tartrului.

Citeşte şi De la ce vârstă trebuie să se spele COPIII pe dinţi? Cum alegem PASTA şi PERIUŢA pentru micuţi

3. Mănânci mult zahăr. Dulciurile sunt alimentele cel mai greu de înlăturat de pe dinți. În plus, dacă mănânci bomboane sau prăjituri și nu te speli pe dinți, placa bacteriană va folosi zahărul pentru a forma carii.

4. Nu folosești apă de gură. Apa de gură nu are doar rolul de a-ți împrospăta respirația, dacă știi cum să o folosești. Alege una care rol antiseptic, pentru că va reduce cantitatea de bacterii din gură. Dacă o folosești zilnic sau chiar de două ori pe zi, vei scădea riscul apariției tartrului.

5. Mergi rar la dentist. Stomatologul este singurul care te poate ajuta să ai dinți sănătoși, așa că vizitează-l regulat. El va observa orice urmă de boală și va ști ce să facă la timp, pentru a nu avea probleme.

Citeşte şi AVANTAJE şi DEZAVANTAJE. Iată ce este recomandat să foloseşti: PERIUŢA de DINŢI manuală sau electrică