Sanda Ladoşi, prima declaraţie la DIICOT: A sunat soneria. Şi cine e? Poliţia! M-am speriat … Am calitatea de suspect în dosar

Sanda Ladoşi a făcut prima declaraţie după ce marţi dimineaţă a fost săltată de procurorii DIICOT pentru a fi dusă la audieri într-un dosar privind o fraudă de un milion de euro. "Am calitate de suspect în dosar, sunt la dispoziţia anchetatorilor", a spus Sanda Ladoşi, la intrarea în sediul DIICOT. 

RomaniaTV.net
28 nov. 2017, 14:14
Sanda Ladoşi, prima declaraţie la DIICOT: A sunat soneria. Şi cine e? Poliţia! M-am speriat … Am calitatea de suspect în dosar

„E un deja-vu, în sensul că am mai pățit-o o dată. A sunat soneria şi am răspuns la usă. Şi cine e? Poliţia. M-am speriat, pentru că e trezirea aia din somn bruscă. Pentru copii mi-am făcut probleme, dar fiindcă nu e prima dată….Prima dată e un șoc”, le-a povestit Sanda Ladoşi jurnaliştilor, la DIICOT.

Cântăreaţa a explicat că are calitate de suspect în dosarul privind o fraudă de un milion de euro în dauna Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii S.A. I.F.N.

„N-am beneficiat de ei (1 milion de euro n.red.), iar situaţia mi se pare stupidă, dar cel mai bine ar fi să lăsăm lucrurile să se desfăşoare firesc. Am calitate de suspect. Şi soţul meu are aceeaşi calitate. Eu personal nu am fost implicată. Multă lume îşi face firme, existam ca nume pe firmă, scriptic, dar ca şi semnătură, acte. Firma vizată aparţinea grupului de firme. Eu în 2006 am rămas însărcinată, în 2007 am născut, iar evenimentele s-au petrecut în 2008 când eu eram acasă cu copiii, casnică. Nu am făcut niciun fel … Eu 10 ani am fost la domiciliu cu copiii şi nu am întocmit niciun fel de acte. (Care ar fi fost presuposul rol al dvs.?) Faptul că scriptic eram administrator şi asociat”, a declarat Sanda Ladoşi.

Întrebată dacă intenţionează să demisioneze de la conducerea Circului Globus din Bucureşti, Sanda Ladoşi a răspuns: „pentru ce? Atâta timp cât nu sunt un om acuzat de ceva, doar că sunt suspect? Asta nu înseamnă nimic”. 

„Eu sunt la dispoziţia anchetatorilor. Deocamdată nu s-a luat niciun fel de măsură, nu s-au încheiat audierile. (…) NU am nimic să-i reproşez soţului, sunt alături de el”, a mai spus cântăreaţa.

 

Sanda Ladoşi a explicat şi de ce a fost urcată în dupa MAI. „A trebuit să aduc un document şi pentru că cu duba am venit. Imi place să mă plimb cu duba”, a glumit cântăreaţa.

Sanda Ladoşi şi soţul ei au fost ridicaţi de DIICOT, de acasă, pentru audieri. Cântăreaţa Sanda Ladoși și Ștefan Tache sunt suspectaţi că au inițiat și constituit un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în dauna Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii S.A. I.F.N. și spălare de bani, prin disimularea originii ilicite a sumelor de bani obținute din activitatea infracțională, grup la care au aderat și pe care l-au sprijinit și alte persoane.

Procurorii DIICOT Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au efectuat un număr de 10 de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de înșelăciune în formă continuată și spălare de bani în formă continuată, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Potrivit procurorilor, „în perioada 2008 – 2014, doi suspecţi au inițiat și constituit un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în dauna unor instituții de credit și spălare de bani, prin disimularea originii ilicite a sumelor de bani obținute din activitatea infracțională, grup la care au aderat și pe care l-au sprijinit și alte persoane”. 

„De asemenea, în perioada 2008-2014 în baza aceleași rezoluți infracționale, la intervale diferite de timp, suspecţii, în calitate de asociaţi/administratori sau împuterniciţi în cadrul mai multor societăşi comerciale, au indus în eroare Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii S.A. I.F.N. cu ocazia încheierii și executării a două contracte de credit (acorduri cadrul de finanțare) și 6 acte adiționale prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase (finanțarea activității de leasing financiar) și prin folosirea de mijloace frauduloase, producându-se o pagubă de 4.344.939,50 lei”, se arată în comunicatul DIICOT.

În cauză se efectuează cercetări faţă de un număr de 17 persoane. La sediul DIICOT, Structura Centrală, vor fi aduse în vederea audierii unui număr de 45 de persoane. Potrivit unor surse citate de România TV, între persoanele săltate de procurorii DIICOT se află şi cântăreaţa Sanda Ladoşi şi soţul ei, Ştefan Tache.

La acțiune au participat și polițiști de la structurile de combatere a criminalității organizate din Vâlcea, Călărași și Teleorman, precum și jandarmi.

Sanda Ladoşi (47 de ani) şi soţul ei, Ştefan Tache (63 de ani), au mai trecut prin clipe de coşmar în toamna lui 2013, când omul de afaceri a fost reţinut şi închis aproape trei luni, sub acuzaţia de evaziune fiscală de patru milioane de euro.


loading...