Sanda Ladoşi, în duba mascaţilor. Primele imagini după audierea al DIICOT în dosarul privind o fraudă de 1 milion de euro

Sanda Ladoşi a fost urcată într-o dubă a MAI după ce a fost audiată împreună cu soţul ei la DIICOT. Cântăreaţa a explicat că a fost urcată în duba MAI şi dusă acasă deoarece trebuia să aducă un document. Procurorii antimafia au făcut marţi dimineaţă 10 percheziţii în Bucureşti şi în Ilfov într-un dosar privind o fraudă de aproximativ un milion de euro.

RomaniaTV.net
28 nov. 2017, 13:53
Sanda Ladoşi, în duba mascaţilor. Primele imagini după audierea al DIICOT în dosarul privind o fraudă de 1 milion de euro

Sanda Ladoşi şi soţul ei au fost ridicaţi de DIICOT, de acasă, pentru audieri. Cântăreaţa Sanda Ladoși și Ștefan Tache sunt suspectaţi că au inițiat și constituit un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în dauna Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii S.A. I.F.N. și spălare de bani, prin disimularea originii ilicite a sumelor de bani obținute din activitatea infracțională, grup la care au aderat și pe care l-au sprijinit și alte persoane.

Potrivit procurorilor, „în perioada 2008 – 2014, doi suspecţi au inițiat și constituit un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune în dauna unor instituții de credit și spălare de bani, prin disimularea originii ilicite a sumelor de bani obținute din activitatea infracțională, grup la care au aderat și pe care l-au sprijinit și alte persoane”. 

„De asemenea, în perioada 2008-2014 în baza aceleași rezoluți infracționale, la intervale diferite de timp, suspecţii, în calitate de asociaţi/administratori sau împuterniciţi în cadrul mai multor societăşi comerciale, au indus în eroare Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii S.A. I.F.N. cu ocazia încheierii și executării a două contracte de credit (acorduri cadrul de finanțare) și 6 acte adiționale prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase (finanțarea activității de leasing financiar) și prin folosirea de mijloace frauduloase, producându-se o pagubă de 4.344.939,50 lei”, se arată în comunicatul DIICOT.

În cauză se efectuează cercetări faţă de un număr de 17 persoane. La sediul DIICOT, Structura Centrală, vor fi aduse în vederea audierii unui număr de 45 de persoane.