Şapte copţi şi un pastor american, condamnaţi la moarte în Egipt pentru filmul Inocenţa Musulmanilor

Publicat: Miercuri, 28 Noiembrie 2012 21:31 // Actualizat: Miercuri, 28 Noiembrie 2012 21:31 // Sursa: RTV.net

Un tribunal din Cairo a condamnat la moarte în contumacie, miercuri, şapte creştini copţi egipteni şi un pastor american controversat pentru că au fost implicaţi în realizarea filmului islamofob care a inflamat lumea musulmană în septembrie.

Creştinii egipteni, între care realizatorul filmului, care se află cu toţii în Statele Unite, precum şi pastorul american, Terry Jones, liderul unei mici congregaţii în Florida, au fost judecaţi în absenţă, a raportat agenţia Mena.

Fragmente din filmul Inocenţa Musulmanilor şi imagini cu libieni care manifestau au fost difuzate în timpul procesului, a precizat agenţia.

Tribunalele egiptene condamnă de obicei la pedeapsa maximă în cazuri de blasfemie, apoi transmit decizia muftiului, care ar urma să aprobe executarea.

 Dacă persoanele urmărite se întorc în Egipt, ele ar putea avea parte de un nou proces.

Filmul, care îl ilustrează pe profetul Mahomed ca pe un criminal cu practici deviante, a ofensat numeroşi musulmani şi a declanşat un val de proteste antiamericane în Orientul Mijlociu care s-a soldat cu peste 30 de morţi.

În Libia, ambasadorul american Christopher Stevens a fost ucis de către islamişti în timpul unui atac asupra consulatului din Benghazi.

 

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 dec 15:46
Răspunde | Votează email 2 email
ULTIMUL PROFET
IDEOLOGIA CRIMINALA,EXTREMISTA,ACEST ADEVARAT CANCER AL CREIERULUI UMAN NUMIT ISLAM,AR TREBUI INTERZIS IN EUROPA SI-N TOATA LUMEA CIVILIZATA,PANA NU-I PREA TARZIU,IAR VERSETELE SATANICE[QURANUS],INVENTIA PERFIDULUI TALHAR TERORIST ARAB,TREBUIE DENUNTATE DE INTREAGA CRESTINATATE SI DE LUMEA STIINTIFICA CA UN PERVERS PLAGIAT AL BIBLIEI IUDEO-CRESTINE,IN CARE IMPOSTORUL PEDOFIL MAHOMED SE DA DREPT URMAS AL TUTUROR PROROCILOR,REGILOR SI-A CELORLALTI CONDUCATORI DIN BIBLIE,CARE DESCRIE DE FAPT ISTORIA SI RELIGIA MULTIMILENARA A POPORULUI EVREU[FARA NICIO LEGATURA SAU REFERIRE LA IMPOSTORII ARABI!]DAR PE CARE IMPOSTORUL TERORIST ARAB II NUMESTE,INCLUSIV PE IISUS CRISTOS[CULMEA BLASFEMIEI!]...MUSULMANI?!?
1
EUR
4.8750
RON
28 Sep
noapte 12 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H