Şapte persoane din cadrul Ambasadei României în Paris, confirmate pozitiv cu COVID-19

Şapte persoane din cadrul Ambasadei României în Paris au fost confirmate pozitiv cu COVID-19, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe.

RomaniaTV.net
30 mart. 2020, 08:46
Şapte persoane din cadrul Ambasadei României în Paris, confirmate pozitiv cu COVID-19

„Şapte persoane care îşi desfăşoară activitatea în cadrul Ambasadei României la Paris au fost testate pozitiv cu COVID-19. Au fost dispuse măsurile care se impun în relaţia cu autorităţile din statul de reşedinţă, respectiv măsuri de protecţie pentru restul colectivului misiunii diplomatice şi familiile acestora. Starea celor şapte persoane este bună”, a anunţat Ministerul Afacerilor Externe.

MAE menţionează că, în acest context, activitatea Ambasadei României în Republica Franceză va fi restrânsă, având în vedere necesitatea ca personalul misiunii să intre în autoizolare.

Totodată, MAE precizează că activitatea secţiei consulare este suspendată temporar, fiind preluate doar cazurile urgente.

 

Ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, a asigurat luni pe Facebook că starea de sănătate a persoanelor care lucrează la ambasadă şi au fost testate pozitiv cu COVID-19 este bună, dar din cauza acestei situaţii şi a măsurilor de izolare care se impun activitatea ambasadei va fi restrânsă.

Ambasada încearcă să preia în continuare apelurile telefonice şi mesajele de e-mail ale celor care o contactează pentru urgenţe consulare, menţionează diplomatul român.

„Le mulţumesc autorităţilor române şi franceze, colegilor din Ministerul Român de Externe, pentru tot sprijinul din aceste zile. Şi, alături de colegii mei, vă mulţumesc pentru toate mesajele de susţinere şi urările de însănătoşire pe care le primim”, a mai scris Luca Niculescu.