Şapte protestatari au murit după ce poliţia a intervenit în Piaţa Tahrir din Cairo

Trei persoane au murit asfixiate, iar alte patru au fost împuşcate mortal, duminică, în Piaţa Tahrir din Cairo, în confruntările cu forţele de ordine care au folosit gaze lacrimogene şi muniţie reală pentru dispersarea manifestanţilor, anunţă surse medicale, citate de AFP.

RomaniaTV.net
20 nov. 2011, 16:17
Şapte protestatari au murit după ce poliţia a intervenit în Piaţa Tahrir din Cairo

„Trei persoane au murit asfixiate în timpul confruntărilor cu poliţia”, a declarat Abdallah Abdelrahman, şeful spitalului din apropierea Pieţei Tahrir, potrivit Mediafax.

Alte patru persoane au fost împuşcate cu gloanţe reale şi au decedat, în cursul interveţiei forţelor de ordine.

Mii de egipteni au continuat duminică protestele în Piaţa Tahrir din Cairo, după violenţele de sâmbătă seara, soldate cu doi morţi şi sute de răniţi, în Capitală şi în Alexandria. Poliţia foloseşte frecvent gaze lacrimogene, iar zeci de protestatari au ridicat baricade în apropierea instituţiilor guvernamentale.

Protestatarii cer demisia mareşalului Hussein Tantaui, şeful Consiliului Suprem al Forţelor Armate, structura militară care conduce Egiptul după înlăturarea fostului regim.

Doi manifestanţi au murit, iar alţi 750 au fost răniţi în cursul violenţelor înregistrate sâmbătă seara. Ahmed Mahmoud, 23 de ani, a murit după de a fost împuşcat în piept în Piaţa Tahrir din Cairo, iar Baha Eddin Mohamed Hussein, 25 de ani, a fost împuşcat mortal în Alexandria.

Violenţele izbucniseră iniţial în Piaţa Tahrir din Cairo, zona unde au avut loc revoltele de la începutul anului încheiate cu înlăturarea de la putere a fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak, şi s-au extins apoi în oraşele Alexandria, Asuan şi Suez.