Şapte români de pe nava Diamond Princess, în carantină din cauza noului coronavirus. Care este starea lor

Şapte dintre cei nouă români aflaţi la bordul navei Diamond Princess au fost debarcaţi şi transportaţi într-un spital din apropiere de Tokyo, capitala Japoniei. Aceştia se simt bine, dar vor sta în carantină 14 zile într-o facilitate specială. Ceilalţi doi români au rămas pe vas deoarece prezenţa lor este esenţială.

RomaniaTV.net
28 feb. 2020, 09:11
Şapte români de pe nava Diamond Princess, în carantină din cauza noului coronavirus. Care este starea lor

Grupul de Comunicare Strategică format la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Sănătății, Ministerului Afacerilor Interne și Departamentului pentru Situații de Urgență a dat noi detalii despre starea românilor de la bordul vasului de croazieră Diamond Princess. 

„Şapte din cei nouă cetăţeni români, membri ai echipajului navei de croazieră Diamond Princess, au fost debarcaţi şi transferaţi într-o facilitate specială în localitatea Wako, prefectura Saitama, în apropierea oraşului Tokyo. Starea lor de sănătate este bună. Aceştia au fost testaţi pentru infecţia cu COVID-19, rezultatele analizelor fiind negative”, conform Grupului de Comunicare Strategică, citat de News.ro.

Cei şapte români vor fi supuşi, ca măsură de prevenţie suplimentară, unei noi perioade de carantină de 14 zile.

În schimb, alţi doi cetăţeni români au rămas pe navă deoarece fac parte din echipajul necesar pentru mentenanţa vasului. Potrivit sursei citate, starea de sănătate a acestora este bună.

„Cu privire la cei doi cetăţeni români infectaţi cu COVID-19 şi spitalizaţi în Japonia, MAE precizează că starea lor de sănătate este în continuare bună”, menţionează sursa citată.

Pe 22 februarie, alţi şase cetăţeni români care s-au aflat la bordul navei Diamond Princess au fost repatriaţi cu o aeronavă militară care a aterizat la Baza Aeriană 90. Ei se află de atunci în carantină şi sunt monitorizaţi în permanenţă. Starea lor de sănătate este bună.

Citeşte şi: Şase români de la bordul navei Diamond Princess, aduşi în ţară. Care este starea celor doi români infectaţi cu coronavirus

Pe 13 februarie, Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că un român de pe nava de croazieră Diamond Princess, aflată în carantină la Yokohama, a fost depistat pozitiv la coronavirus. Şase zile mai târziu, MAE a anunţat un al doilea caz de infectare cu coronavirus la un cetăţean român de pe nava Diamond Princess.

Doi pasageri de pe nava de croazieră Diamond Princess au murit din cauza coronavirusului.

Citeşte şi: Interviu EXCLUSIV cu românul infectat cu CORONAVIRUS. Mărturii de pe patul de spital