Sârbu (UNPR): Anticipatele nu reprezintă o soluţie politică necesară pentru România

Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a declarat că alegerile anticipate nu reprezintă o soluţie politică necesară pentru România şi că o eventuală grevă parlamentară a deputaţilor şi senatorilor USL nu ar încuraja dialogul politic.

RomaniaTV.net
30 ian. 2012, 11:49
Sârbu (UNPR): Anticipatele nu reprezintă o soluţie politică necesară pentru România

Şi eu am participat la greve parlamentare, am şi coordonat, când eram în mişcarea sindicală, greve propriu-zise. Greva face parte din dreptul constituţional al fiecărui cetăţean. Ceea ce mie mi se pare oarecum deplasat este lipsa de interes al celor care ar dori să facă un astfel de demers faţă de ideea de continuitate a instituţiilor statului român. Să fii parlamentar şi să spui nu-mi exercit un atribut conferit prin alegeri, dar, în acelaşi timp, rămân în Parlament este o uşoară contradicţie. Nu cred că aceasta e o soluţie care să încurajeze dialogul politic. După opinia mea, Guvernul nu a fost mare meşter în ceea ce priveşte dialogul social, dar de lipsa de dialog politic e de vină şi opoziţia, pentru că mai tot timpul nu a acceptat niciun fel de conciliere, niciun fel de soluţie care să convină ambelor părţi„, a afirmat preşedintele UNPR.

Marian Sârbu a mai spus că USL a propus întotdeauna soluţii radicale, dând ca exemplu solicitarea de organizare a alegerilor anticipate.

Ori anticipate, ori nimic. Acesta nu e dialog politic. Sigur, e o decizie care poate fi luată din punct de vedere politic, dar, din experienţa pe care o am în Parlament, astfel de decizii nu aduc nimic constructiv şi nu aduc bani în plus salariaţilor de la stat sau pensionarilor„, a opinat liderul UNPR.

De asemenea, el a mai spus că, dacă printr-o remaniere se pot nominaliza oameni care, din punct de vedere al competenţei, pot aduce un plus nu numai de imagine, ci şi al actului de guvernare, atunci este de acord.

Ne-am exprimat opinia că hotărârile care să ducă la schimbări radicale nu sunt dezirabile. Când s-au făcut schimbări doar de dragul politicii, actul de guvernare a avut de suferit. Dacă se pot găsi oameni adecvaţi în ministere, este foarte bine. Am în mintea mea astfel de ministere, dar nu pot să le spun„, a conchis Sârbu.

Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat, luni, după şedinţa coaliţiei, că „nu se pune problema alegerilor anticipate” şi că niciuna dintre formaţiunile care fac parte din coaliţie nu doreşte acest lucru.