Sarea NU este doar pentru bucate. Utilizări pe care nu le ştiai

Sarea se foloseşte cel mai des pentru a da gust bucatelor, însă acest minereu are o serie de alte întrebuinţări la fel de utile.

12 iul. 2014, 05:44
Sarea NU este doar pentru bucate. Utilizări pe care nu le ştiai

Sarea te ajută să afli dacă un ou este proaspăt sau nu. Tot ce trebuie să faci este să dizolvi două linguri de sare într-o cană şi să pui oul înăuntru. Dacă oul pluteşte îl poţi consuma, dacă nu, aruncă-l.

Sarea presărată deasupra laptelui, chiar şi imediat după ce ai deschis cutia, împiedică stricarea acestuia, scrie Kudika.ro.

Sarea îndepărtează petele de transpiraţie şi de sânge. Dizolvă o lingură de sare în apă fierbinte şi toarnă peste pată pentru petele de transpiraţie, iar pentru cele de vin sau de sânge pune o lingură de sare direct pe pată.

Citeşte şi Întrebuinţări ascunse ale unor produse pe care le ai în baie

Sarea împiedică îngheţarea geamurilor în timpul iernii. Tot ce trebuie să faci e să înmoi un burete în apa cu sare şi sa stergi geamurile cu el, iar acestea nu vor mai îngheţa atât de uşor.

Sarea înmuiată în apă fierbinte şi îmbinată într-un disc demachiant ajută la reducerea pungilor de sub ochi.

Întrebuinţări suprinzătoare ale zahărului în gospodărie

O lingură de sare împreună cu una de ulei de măsline reprezintă o reţetă de mască de faţă handmade. Masează tenul cu mişcări circulare timp de câteva minute şi îndepărtează cu apă călduţă. Tenul va radia de strălucire.

Citeşte şi Întrebuinţări ale castraveţilor care te vor uimi

Sarea împreună cu apă şi bicarbonatul de sodiu formează o soluţie care te ajută să cureţi congelatorul. Mirosurile vor dispărea, iar congelatorul va fi imediat gata de utilizare.

Mai multe întrebuinţări ale sării pe Kudika.ro.