Sarmale cu urdă în foi de ştevie

Sarmale cu urdă în foi de ștevie – de ce să le includă în dietă cei care suferă de afecțiuni cardio-vasculare? Haideți să luăm, pe rând, câteva dintre ingrediente și să aflăm care le sunt virtuțile.

RomaniaTV.net
13 iul. 2018, 08:07
Sarmale cu urdă în foi de ştevie
Ștevia are rol, deopotrivă, în scăderea glicemiei și a colesterolului din sânge. E un motiv pentru care, consumată chiar și în stare crudă (doar cu câteva picături de ulei de măsline și de suc de lămâie sau de oțet balsamic) poate să asigure o „curățare” a vaselor de sânge și să prevină formarea „plăcilor”, a straturilor de grăsime de pe pereții vaselor de sânge. Astfel, chiar dacă nu direct, previne tot felul de disfuncții care apar la nivel circulator și care pot genera inclusiv un blocaj al circulației sangvine. Prezența șteviei, în dieta bolnavului cardiovascular, diminuează riscul de accident vascular.

Urda are și ea proprietăți adjuvante, care ajută la o stare de sănătate bună. E recomandată, adeseori, în curele de slăbire sau în dietele bolnavilor de ficat. Consumul regulat de urdă este benefic și datorită faptului că, dintre toate brânzeturile și lactatele, aceasta are cel mai mic conținut de cazeină, dar în schimb proteinele din urdă conțin aminoacizi care ajută la formarea fibrei musculare. Prevenind obezitatea, elimină astfel unul dintre factorii de risc în bolile cardiovasculare. De asemenea, neavând aport de sare, este indicată în cura persoanelor cu hipertensiune arterială.

Nu are sens să amintim acum proprietățile altor ingrediente din această rețetă, cum ar fi mărarul, busuiocul, lămâia și borșul, recunoscute mai ales pentru aportul de vitamine, dar și pentru alte virtuți terapeutice.

Sarmale cu urdă în foi de ștevie (pentru cardiaci)

Află mai departe RETETA