Sarmalele, recomandate de străini: Trebuie încercate de orice turist

Sarmalele, incluse în ghidul mondial al gurmandului! Publicaţia americană Business Insider au inclus sărmăluţele româneşti pe o listă a mâncărurilor internaţionale care trebuie încercate de orice turist. Selecţia specialităţilor a fost făcută pe baza opţiunilor venite din partea editorilor publicaţiei, a turiştilor, dar şi a recomandărilor făcute de localnicii mândri de mâncârurile lor.

26 sept. 2013, 09:01
Sarmalele, recomandate de străini: Trebuie încercate de orice turist

Deşi originea sarmalelor a fost şi este încă disputată de ţări precum Croaţia, Turcia, Polonia sau Bosnia, străinii care ne trec pragul le consideră un preparat autentic românesc.

Prezentate din foi de varză murată umplute cu un amestec de orez şi cărnuri condimentate, sarmalele sunt descrise de Business Insider ca fiind o specialitate extrem de populară în România, care se consumă mai ales iarna.

Cât despre mâncărurile specifice ale altor țări, conform Ghidului, turiştii care vizitează Rusia nu trebuie să rateze borşul de gulii cu zarzavat, cu o lingură de smântână trântită deasupra şi un pahar cu vodcă alături. Cârnaţii de porc cu usturoi sunt obligatorii pentru străinii care ajung în Slovenia, iar turiștii care vizitează Ucraina trebuie să încerce neapărat găluştele umplute cu legume, brânză, varză murată sau carne.

Croaţia figurează pe listă cu o specialitate de brânză maturată făcută din lapte de oaie. În cazul americanilor şi al italienilor, sunt recomandați hamburgerii și vestita pizza. Iar turiştilor care vizitează Mexicul li se recomandă sosul mole, care poate conţine până la 100 de ingrediente. Recomandările ajung până în Africa de Sud, unde se evidențiază preparatul biltong, făcut din carne afumată de vit, uscată, sărată şi picantă.