Şase poliţişti din Baltimore, inculpaţi pentru omucidere în cazul lui Freddie Gray

Publicat: Vineri, 01 Mai 2015 22:47 // Actualizat: Vineri, 01 Mai 2015 22:52 // Sursa: romaniatv.net

Şase poliţişti din Baltimore sunt acuzaţi de ucidere şi violenţe voluntare, în cazul decesului lui Freddie Gray, un afroamerican care a murit în arest la vârsta de 25 de ani din cauza unor răni suferite în cursul reţinerii.

 

Moartea tânărului de culoare din Baltimore, Freddie Grey, a fost catalogată ca fiind omucidere, iar în acest caz sunt anchetaţi 6 poliţişti.

Citeşte şi: Proteste în mai multe oraşe americane: 100 de arestări la New York. Doi ofiţeri au fost răniţi

Procuroarea din Baltimore Marilyn Mosby a precizat că Freddie Gray, decedat pe 19 aprilie, la o săptămână după arestarea sa, a fost victima unei răni grave la nivelul gâtului după ce a fost încătuşat în duba poliţiei.

Aceasta a adăugat că poliţiştii i-au refuzat ajutorul medical, pe care l-a cerut de cel puţin două ori. În acest dosar au fost emise astfel 6 mandate de arestare pe numele a cinci poliţişti.

Pe lângă ucidere şi violenţe voluntare, capetele de acuzare includ agresiune şi încarcerare fără un motiv valabil. Freddie Gray nu putea să respire atunci când a fost scos din dubă, a declarat Marylin Mosby.

Cei şase poliţişti vizaţi au fost deja suspendaţi, iar justiţia federală a deschis o anchetă.

Decesul lui Freddie Gray a provocat manifestaţii violente începând de luni la Baltimore, unde autorităţile au instituit restricţii de circulaţie pe timp de noapte.

Citeşte şi: Violenţe la Baltimore: Garda Naţională, în alertă. Şapte poliţişti, răniţi VIDEO

Mii de poliţişti şi membri ai Gărzii Naţionale rămân mobilizaţi pe străzile din Baltimore. Manifestaţii contra violenţei poliţiei au avut loc şi în alte oraşe din Statele Unite. O sută de manifestanţi au fost arestaţi miercuri la New York.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 mai 01:47
...în arest la vârsta de 25 de ani din cauza unor răni suferite în cursul reţinerii. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
01 mai 23:24
...care a murit în arest la vârsta de 25 de ani din cauza unor răni suferite în cursul reţinerii. Citește mai departe…   ...
01 mai 23:00
...media="screen">
var td_blocks = []; //here we store all the items for the current page

//td_block class - each ajax block uses a object of this class for requests
...
1
EUR
4.7790
RON
27 Jan
noapte -1 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H