Şase turişti francezi, un ghid şi un şofer au fost ucişi duminică de mai mulţi bărbaţi înarmaţi

Şase turişti francezi, un ghid şi un şofer au fost ucişi, duminică, în Niger, de bărbaţi înarmaţi. Atacatorii, veniţi cu motociclete, au deschis focul asupra celor opt în regiunea Koure, unde se află ultimele grupuri de girafe din Africa de vest.

RomaniaTV.net
09 aug. 2020, 16:01
Şase turişti francezi, un ghid şi un şofer au fost ucişi duminică de mai mulţi bărbaţi înarmaţi

„Sunt opt morţi: doi locuitori din Niger, dintre care unul era ghid turistic şi celălalt şofer, şi şase francezi”, a declarat guvernatorul Tidjani Ibrahim Katiella, scrie News.ro. 

Potrivit unei surse pe care a citat-o AFP, atacul a avut loc în jurul orei 10.30 GMT, la 6 kilometri est de localitatea Koure.

Citeşte şi: Atac armat, sunt cel puţin 24 de morţi şi peste 40 de răniţi

„Majoritatea victimelor au murit din cauza gloanţelor. O femeie a reuşit să fugă, însă a fost prinsă şi omorâtă. Nu se ştie identitatea atacatorilor, dar ei au venit cu motocicletele şi i-au aşteptat pe turişti. Vehiculul închiriat de turişti aparţine ONG-ului Acted”, a precizat sursa citată.

„Suntem pe cale să cercetăm situaţia, vom oferi mai multe informaţii ulterior”, a spus guvernatorul, care nu a dat detalii despre circumstanţele atacului şi nici despre identitatea atacatorilor.

Citeşte şi: Fiul unui renumit milionar a fost jefuit în parcarea unui hotel din Poiana Braşov. Paguba depăşeşte suma de 10.000 de euro FOTO

La finalul anului trecut, aproximativ 70 de militari au fost uciși în urma unui atac asupra unei baze militare din Niger, în apropierea graniței cu Mali, acesta fiind cel mai sângeros atac asupra forțelor armate din Niger.

Milițiile islamiste din regiune au intensificat atacurile în Africa de Vest, în pofida numărului tot mai mare de trupe detașate pentru a lupta împotriva acestor grupări.