Scade incidenţa în Bucureşti. Ce restricţii se impun dacă rata de infectare trece de 7.5

Incidenţa COVID-19 în Bucureşti a scăzut marţi, dar se menţine peste 7, potrivit noilor date furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti.

30 mart. 2021, 12:36
Scade incidenţa în Bucureşti. Ce restricţii se impun dacă rata de infectare trece de 7.5

Scade incidenţa în Bucureşti. Potrivit DSP Bucureşti, rata de infectare a ajuns în Capitală la 7.02 cazuri COVID-19 la mia de locuitori, valoare care a mai fost atinsă şi duminică.

Citeşte şi: Protestele au degenerat, confruntări violente în Capitală. Zeci de protestatari au fost reţinuţi VIDEO

Luni, incidenţa COVID-19 în Bucureşti ajunsese la 7.06 cazuri COVID-19 la mia de locuitori, cea mai mare incidenţă în Capitală de la debutul pandemiei.

Deocamdată autorităţile au decis ca programul agenților economici să se desfășoare până la ora 18.00 şi limitarea deplasării în afara locuinței după ora 20.00.

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a explicat că dacă Bucureștiul va depăşi pragul de 7.5 infectări la mia de locuitori, vor intra în vigoare noi restricţii la nivelul Capitalei.

„Activitatea școlilor nu va fi afectată de trecerea infectărilor peste 7,5 la mia de locuitori. Scenariul de 7,5 este prevăzut în Hotărârea de Guvern și nu prevede nimic despre scoli, doar despre activitatea agenților economici și deplasarea de la domiciliu. Regimul școlilor este stabilit prin Ordinul Comun al Ministerului Educației și Sănătății și acolo se prevede ca închiderea lor se produce doar în cazul în care se prevede carantină”, a spus prefectul Capitalei.

 

Un medic cunoscut atrage atenţia: Ne îndreptăm spre scenariul în care scapă cine poate, Dumnezeu cu mila!

Paul Ichim e de părere că protestele cu sute de oameni în stradă, fără respectarea măsurilor de protecţie şi distanţare, nu fac altceva decât să complice şi mai mult situaţia în care ne aflăm.

Chirurgul Paul Ichim critică şi faptul că protestarii au strigat „Jos Masca” în faţa Spitalului Judeţean Galaţi, acolo unde sunt internaţi bolnavi COVID, în stare gravă.

Citeşte şi: Imaginile zilei vin de la Braşov. Un pacient cu mască de oxigen internat cu COVID priveşte de la geamul spitalului protestele anti-restricţii!

„La ce scandal este pe stradă cu această demonstraţie „neprogramată” cred că ne îndreptam spre scenariul pe care-l aminteam acum câteva ore, scăpe cine poate, Dumnezeu cu mila. În atare situaţie solicit să nu mai existe aşteptări de la „criminalii” din sistemul sanitar, ce vor fi cât de curând depaşiţi de situaţie. Când în Terapia Intensivă Covid se moare pe capete zilnic, iar personalul de acolo este la presiune, cam acelaşi, de aproape un an, vă daţi seama ce o să se întâample. (…) O lume întreagă se supune unor reguli, doar în România s-a dezmorţit democratia de luptă împotriva ocultei ce vrea să ne înrobească.

Ce poate fi mai „frumos”, decât să te duci la poarta Spitalului Judeţean la 1 noaptea şi să ţipi jos masca, chiar în apropierea paturilor ATI, unde se chinuie să supravieţuiască cei care au Covid? În mod sigur o bună parte din personalul medical simţindu-se în acele momente foarte apreciat, şi-ar fi luat lumea-n cap fiind probabil retinuţi de amărâţii care se sufocă. Şi când te gândeşti că aştia strigau ca năucii în crucea nopţii că vor libertate, paza fiindu-le asigurată de organele de ordine”, a scris medicul Paul Ichim, pe pagina sa de Facebook, după protestele anti restricţii din Galaţi.

Citeşte şi: Centrul Capitalei, devastat în urma protestelor. Poliţia Capitalei: „188 de persoane sunt audiate”

Departamentul pentru Situaţi de Urgenţă a prezentat, luni seară, lista ţărilor care au impus retricţii de circulaţie pe timpul nopţii pentru a reduce răspândrea pandemiei.

„Restricţiile luate la nivelul României, pe lângă rolul acestora de a diminua presiunea regăsită la nivelul întregului sistem medical, au in final rol de prevenţie şi salvare de vieţi”, a transmis DSU.