Scandal cu ţipete şi jigniri în Comisia de Muncă din Senat. Guvernanţii au fost făcuţi HOŢI de către reprezentantul poliţiştilor VIDEO

Spiritele s-au încins, marţi în Senat, în timpul discuţiile pe fond a legii salarizării dintre preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, Dumitru Coarnă, şi ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu. Supărat că ministerul nu susţine majorările salariale pe care reuşise să le treacă prin Comisia de Aparare, reprezentantul politiştilor a ridicat tonul şi i-a făcut hoţi pe guvernanţi. A fost nevoie de pauză ca spiritele să se calmeze. 
Romania TV
16 mai 2017, 15:57
Scandal cu ţipete şi jigniri în Comisia de Muncă din Senat. Guvernanţii au fost făcuţi HOŢI de către reprezentantul poliţiştilor VIDEO

Olguţa Vasilescu: „Sustinem amendamentele com de aparare pt ca au logica”

Dumitru Coarna: „Exact alea care nu au logica, pe alea le sustineti!”

Olguţa Vasilescu: „Va rog eu nu faceti niste lucruri asa, aiurea in tramvai … domnule presedinte, va dau afara din comisie plec… va rog sa plecati…Acest text era in vechea lege, dar nu a fost aplicabil niciodata, niciun ministru nu a putut sa urmareasca care este cuantumul sporurilor pe ordonatorii de credite…sunt multe institutii subordonate unui minister si ministerul nu poate gestiona toate aceste lucruri”

Dumitru Coarnă: Pai cand ia bani, nu se numeste furt?

Olguţa Vasilescu: Domnule Coarnă, dumnevoastră sunteţi factorul perturbator al acestei duscuţii…ne jigniţi tot timpul, ne ameninţaţi…gata, ne oprim, luăm o pauză”.

Scandalul din Comisia de muncă a Senatului a izbucnit după ce senatorii PSD, la solicitarea ministrului Muncii, Olguţa Vasilescu, prezentă la dezbatere, au respins un amendament adoptat anterior de comisia de apărare a Senatului. Acesta prevedea că gestionarea sistemului de salarizare a personalului din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională se asigură de fiecare ordonator principal de credite.

Tot marţi, comisia de muncă a Senatului a adoptat un amendament care vizează majorarea cu 25% a salariilor celor care lucrează pe proiecte cu fonduri europene. Pe de o parte, personalul din instituţiile publice care lucrează cu astfel de fonduri beneficiază de o majorare de ”până la 25%”, indiferent de numărul de proiecte în care este implicat, majorare care se aplică proporţional cu timpul efectiv alocat activităţilor pentru fiecare proiect.

În schimb, primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşdinţii de Consilii Judeţene care implementează proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile beneficiază automat de majorarea maximă, adică de 25% din indemnizaţie. Mai mult, majorarea cu un sfert a indemnizaţiilor acestora nu este condiţionată de timpul efectiv alocat activităţilor de implementare a proiectelor.

Un alt amendament adoptat în comisia de muncă prevede majorarea cu 10% a salariilor celor care exercită control financiar preventiv. ”Personalul care exercită activitatea de control financiar preventiv, pe perioada de exercitare a acesteia, beneficiază de salariul de bază mai mare cu 10%”, se arată în amendamentul adoptat de comisia de muncă. Propunerea iniţială a guvernului prevedea o majorare cu 5% a salariilor pentru funcţiile respective.

Prezentă la dezbaterile din cadrul comsiei de muncă a Senatului, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat că inechităţile din sistemul bugetar vor fi corectate abia în 2022, spunându-le senatorilor că este dispusă la concesii cu două condiţii: legea să fie sustenabilă financiar şi să nu îi fie schimbat fondul.

Ministrul Muncii a explicat că inechităţile din actuala lege a salarizării au dus la exodul medicilor, ajungându-se în situaţia ca în anumite judeţe să nu mai existe niciun medic pe anumite specializări. Vasilescu a dat ca exemplu judeţele Brăila şi Tulcea, unde a spus ea, nu mai există niciun medic de medicina muncii.

”Alt principiu care trebuie respectat este cel al sustenabilităţii financiare. Avem o anvelopă de 35 de miliarde de lei în plus până în 2020 şi 43 de miliarde de lei în plus până în 2022. De-abia de atunci vor fi corectate toate inechităţile”, a mai spus Olguţa Vasilescu.

Ea le-a mai spus senatorilor din comisia de muncă faptul că legea prevede o creştere medie de 56% a salariilor bugetarilor, la baza piramidei existând creşteri semnificative de peste 100%, în vreme ce în vârf majorările vor fi mai mici. ”Sunt convinsă că legea mai are nevoie de îmbunătăţiri, suntem dispuşi la concesii sub rezerva sustenabilităţii financiare şi să nu se schimbe fondul legii”, a mai spus ministrul Muncii.

Prezenţi şi ei la dezbaterile legii salarizării în comisia de muncă a Senatului, liderii confederaţiilor sindicale au adus o serie de critici la adresa actului normativ, acuzând sporuri prea mici pentru anumite categorii, articole neconstituţionale sau probleme de interpretare a legii.

DailyBusiness
Marcel Ciolacu: „Am ales ordinea și nu haosul. România trebuie să aibă un președinte care are deja o majoritate parlamentară”
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Prezența la vot – Alegeri prezidențiale 2025, turul 1. Aici poți vedea LIVE rezultatele de la BEC. Până la ora 13.00 au votat peste 4,5 milioane de români. Update
Capital.ro
Am mai pierdut un mare actor. Se sting legendele micului ecran. I-a fermecat pe români în anii 80 și 90
Playtech.ro
Cât de mult crește consumul de combustibil dacă mergi cu geamurile deschise. Diferențele reale la viteze mari
DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Adevarul
Cum a evoluat apetența românilor pentru vot în 35 ani de democrație. În 2025, cel mai mare număr de secții în diaspora
wowbiz.ro
Măriuca, fetița luată în plasament de Luminița Anghel, ar fi devenit mamă la 17 ani! David Pușcaș a rămas șocat când a aflat: „Eu nu pot să cred! Ultima dată când am văzut-o era un copil”
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Secretele din Capela Sixtină. Ce s-a pregătit pentru Conclavul Cardinalilor
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Cine este ultima persoană cu care a vorbit Răzvan înainte să se înece în lacul Colibița! Ies la iveală detalii cutremurătoare: „Mi-a mulțumit că i-am trimis bani”
Cancan.ro
Zamfirița din Brașov s-a mutat în Italia și, într-o zi, s-a trezit cu Papa Francisc la ușă. Ce i-a cerut și câți bani i-a dat suveranul pontif
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu a făcut marele anunț chiar în ziua alegerilor. Decizia luată de fostul candidat: Sunt aici pentru a recunoaște
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
VIDEO Diana Șoșoacă i-a votat pe Corneliu Zelea Codreanu și Nicolae Ceaușescu la prezidențiale: „Puteți să îmi dați amendă cât vreți”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Exit-poll alegeri prezidențiale 2025. Cine va fi președintele României?
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Generalul cu cea mai mare pensie din MApN. Câștigă mai mult decât Nicolae Ciucă sau președintele interimar Ilie Bolojan