Scandal de dopaj cu COCAINĂ în Liga 1. Gigi Becali şi DDB se implică

Atacantul dinamovist Magaye Gueye (30 de ani) a fost depistat pozitiv cu cocaină, în urma controlului efectuat de ANAD la meciul Dinamo - FC FCSB din Cupa României, iar informaţia apărută marţi în spaţiul public a provocat un scandal uriaş în Liga 1.

09 mart. 2021, 23:43
Scandal de dopaj cu COCAINĂ în Liga 1. Gigi Becali şi DDB se implică

Scandal de dopaj cu cocaină la Dinamo. ANAD a trimis deja notificare către clubul Dinamo. LPF, COSR și Federația au fost la rândul lor însiințate. Din informațiile Gazetei, confirmate de oficialii clubului din Ștefan cel Mare, este vorba despre atacantul Magaye Gueye.

Cocaina este pe lista substanțelor interzise de WADA (Agenția Mondială Antidoping), inclusă în categoria stimulentelor nonspecifice. Preparată din frunze de coca, o plantă care se găsește în America de Sud, se găsește cel mai des sub formă de praf alb.

Magaye Gueye este suspendat în acest moment din toate activitățile sportive. Atacantul francez așteaptă rezultatul probei B, care va fi trimisă la un alt laborator. Dacă și proba B va fi pozitivă, dinamovistul riscă o suspendare de 2 ani, conform articolului 72 din Regulamentul Disciplinar al FRF. La următoarea încălcare a legislației din domeniul dopingului, Magaye va fi interzis pe viață din activitatea sportivă.

Problemele lui Gueye sunt mai ample. Clubul Dinamo îl va da, cel mai probabil, în judecată. Oficialii „câinilor” pot cere daune, pentru pătarea imaginii clubului.

Scandal de dopaj cu cocaină la Dinamo. Ce a spus Gigi Becali

„Nu obținem calificarea nici dacă vom face reclamație, pentru că regulamentul absolvă clubul de orice vină. E treaba jucătorului, nu a lui Dinamo. Regulamentul e simplu. Ce treabă am eu cu Gueye? Treaba lui, nu mă interesează și nu vreau să comentez mai mult, e problema lui Dinamo, să facă ei ce vor”, a declarat Gigi Becali pentru GSP.ro.

„Dacă mai mult de un jucător din aceeaşi echipă este sancţionat pentru dopaj, echipa va putea fi de asemenea sancţionată. Echipei i se pot scădea 6 puncte sau poate fi exclusă din competițiile în curs sau viitoare”, scrie în regulament disciplinar FRF.

Şi fanii acţionari din DDB (Doar Dinamo Bucureşti) au reacţionat prompt.

„E o continuare a parcursului său de la Dinamo. Și-a bătut joc de club și de suporteri! Noi mereu am jucat cu om în minus când l-am avut pe Gueye în teren. Poate acum vor avea o șansă în plus jucătorii mai tineri, care vor să facă mai multe pentru echipă.

Tot răul spre bine, până la urmă. Oricum, suporterii erau supărați pe activitatea lui Gueye. Probabil că ar fi trebuit să se ia o măsură mai dură încă de la episodul jacuzzi. Pe de altă parte, aveam un lot subțire, plus că și-a cerut scuze, și-a pus cenușă în cap la vremea respectivă.”, au comunicat cei din DDB.

Jerry Gane, antrenorul lui Dinamo s-a arătat şocat de veste şi prima reacţie a fost să creadă că vor pierde meciul cu FCSB la masa verde.

„Jerry, te salut, cum ai primit vestea despre Gueye?

Mă crezi că n-am știut ce să-i zic doctorului la telefon când m-a sunat să-mi spună? Am rămas mut minute bune. Fix asta ne mai lipsea nouă, la Dinamo, în această perioadă. Nu era de ajuns ce probleme avem, cu ce ne confruntăm. Efectiv am fost în transă până când m-a liniștit doctorul fiindcă m-am gândit că o să pierdem meciul cu Steaua din Cupă!

Și doctorul ce ți-a zis?

Că e un caz izolat și nu se pune problema să pierdem meciul, calificarea sau să avem de suferit noi, ca echipă. Dacă i-ar fi fost descoperite și alte substanțe dopante, în afară de cocaină, atunci da, poate s-ar fi extins ancheta și asupra restului lotului. În plus, au mai fost testați atunci alți doi jucători, Fabbrini și Steliano Filip și ei au fost în regulă. Nici nu mai vreau să mai vorbesc cu el vreodată. Să nu-l mai văd! Ce să mai am eu de discutat cu el când a făcut așa ceva? E incredibil, chiar nu-mi vine să cred! A venit vestea asta ca o bombă! Dar va trebui să răspundă pentru ce a făcut. Atunci când semnezi un contract, îți asumi niște clauze, îți asumi o anumită responsabilitate. Nu se poate să faci așa ceva de capul tău. Probabil că i se va rezilia unilateral contractul.”, a declarat Gane pentru Gsp.

Citeşte şi: Laurette s-a despărţit de iubitul fotbalist: „Se pierd pe drumul spre maturitate”