Scandal de SPIONAJ: Un AGENT GERMAN, bănuit că a lucrat în favoarea SUA

Germania a trimis luni o delegaţie parlamentară în SUA, în contextul amplificării scandalului de spionaj dintre Berlin şi Washington. Din delegaţie fac parte cinci deputaţi reprezentanţi ai tuturor grupurilor parlamentare din Bundestag, membri ai Comisiei parlamentare pentru politică externă, informează DPA şi ITAR-TASS, citate de Agerpres.

07 iul. 2014, 14:56
Scandal de SPIONAJ: Un AGENT GERMAN, bănuit că a lucrat în favoarea SUA

Germania trimite în SUA o delegaţie parlamentară pentru discutarea scandalului de spionaj. Delegaţia este condusă de preşedintele Comisiei pentru politică externă, Norbert Roettgen (Uniunea Creştin-Democrată).

Deputaţii germani intenţionează să discute cu reprezentanţi ai Departamentului de Stat şi congresmeni americani situaţia creată după arestarea unui colaborator al serviciilor germane de informaţii (BND), suspectat de spionaj în favoarea SUA.

De asemenea, parlamentarii germani vor avea la New York o întrevedere cu secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Ban Ki-moon.

Citeşte şi Eurodeputatul Bela Kovacs, membru Jobbik, este investigat pentru spionarea UE în favoarea Rusiei

Colaboratorul BND arestat miercuri face obiectul unei anchete a Parchetului federal german, el fiind suspectat de a fi spionat pentru SUA comisia parlamentară din Bundestag care investighează operaţiunile de culegere de informaţii desfăşurate în Germania de Agenţia Naţională de Securitate a SUA, (NSA).