Scandal în PSD după jignirile la adresa Diasporei. Se cere EXCLUDEREA lui Niculae Bădălău din partid

PSD Braşov cere excluderea lui Niculae Bădălău din partid, în urma afirmaţiilor cu privire la românii din Diaspora. Conducerea filialei din Braşov susţine că "reformarea PSD nu se face cu declaraţii defăimătoare la adresa românilor din ţară sau din străinătate", făcând referire la jignirile aduse de senatorul Niculae Bădălău. Grav este şi faptul că nu este prima oară când numele lui Bădălău este legat în context negativ de diaspora: la o nuntă la care senatorul a fost naş, formaţia de manelişti a cântat "să vină Diaspora, că noi ne pi**m pe ea".

RomaniaTV.net
30 nov. 2019, 12:23
Scandal în PSD după jignirile la adresa Diasporei. Se cere EXCLUDEREA lui Niculae Bădălău din partid

PSD Braşov cere excluderea lui Niculae Bădălău din partid, în urma afirmaţiilor cu privire la românii din diaspora.

„România este una singură, suntem un singur popor, indiferent că suntem acasă sau peste hotare. Considerăm ca incalificabile declaraţiile făcute de Niculae Bădălău şi nu susţinem un astfel de limbaj la adresa cetăţenilor români din străinătate. Ne disociem de aceste declaraţii şi suntem convinşi că opinia domnului Bădălău este singulară la nivelul PSD. În opinia noastră, toţi cetăţenii români din diaspora sunt oameni oneşti, oameni care muncesc din greu pentru familiile lor. Ei trebuie să fie ajutaţi şi motivaţi să se întoarcă în ţară, însă prin măsuri concrete, nu prin declaraţii defăimătoare”, spun reprezentanţii PSD Braşov într-un comunicat de presă. 

Citeşte şi: Niculae Bădălău, jigniri la adresa Diasporei: 700.000 sunt legali, restul sunt fetele alea de le duc ăştia. Reacţii dure în PSD VIDEO

Social-democraţii braşoveni au criticat, de asemenea, modul în care Bădălău a fost expresia „fetiţele alea” şi i-au transmis acestuia că „în străinătate trăiesc şi muncesc tineri, antreprenori, cercetători, medici şi profesori, oameni care îşi construiesc vieţi noi în ţările adoptive”.

„Exprimarea ‘fetiţele alea’ ar trebui mai degrabă să ne îngrijoreze prin prisma fenomenului traficului de persoane, fenomen agravant, care trebui combătut cu fermitate de autorităţile statului român. ‘Fetiţele alea’ sunt victime care au nevoie de ajutor, nu de declaraţii defăimătoare. Îi transmitem domnului Bădălău că în străinătate trăiesc şi muncesc tineri, antreprenori, cercetători, medici şi profesori, oameni care îşi construiesc vieţi noi în ţările adoptive”, se arată în comunicat.

Conform organizaţiei braşovene, „PSD nu se va putea reforma cu adevărat atâta timp cât astfel de derapaje sunt acceptate”.

„Poziţia noastră este naturală, mai ales că mâine sărbătorim Ziua Naţională, prilej de reflecţie şi de celebrare a unităţii poporului român”, mai afirmă reprezentanţii PSD Braşov.

Şi Gabriela Firea a criticat dur afirmaţiile lui Bădălău.

„Mama mea a lucrat 10 ani in Italia. Fratele meu, 6 ani. Am multe rude, prieteni si fosti colegi care lucreaza in Italia, Spania, Germania, Israel, chiar in Statele Unite ale Americii.
Nu pot fi de acord cu declaratiile din ultimele ore despre ce reprezinta diaspora. Nu vreau sa polemizez cu propriii colegi de partid, nici sa ies in evidenta, dar tacerea mea, si a celorlalti colegi, ar insemna ca toti gandim la fel.

Cred ca trebuie sa intelegem faptul ca orice declaratie publica a unui politician, precum si orice actiune, sunt sub lupa presei si a opiniei publice. Pentru ca asa este normal in democratie.

Sa nu uitam ca romanii care muncesc in afara tarii trimit bani familiilor ramase acasa si contribuie decisiv la cresterea economica.

Dar, cel mai important, traiesc permanent cu dorul de tara in suflet. Trebuie respectati, pentru ca sunt fratii nostri”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Preşedintele PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, a făcut vineri o declaraţie defăimătoare la adresa românilor din diaspora, afirmând că în străinătate ar fi „700.000 de oameni (…) care au paşapoartele cu domiciliu”, restul fiind „fetele alea de le duc ăştia”. „Acum e discuţie pe câte locuri dăm în diaspora. (…) E clar că dacă mărim numărul şi cer 15… Astăzi au patru cu doi (parlamentari – n.r.) pe diaspora. (…) Ei au 700.000 de oameni (…) care au paşapoartele cu domiciliu, care sunt legale. Restul, până la trei, cinci milioane – că se vehiculează tot felul – sunt fetele alea de le duc ăştia, nu ilegal, dar… Şi vor să li se calculeze posturile de parlamentar pe toţi care bănuiesc că sunt ei acolo (…). Nu mai vor pe numărul exact pe care-l are ministerul”, a spus Niculae Bădălău.