Scandal în Turcia: Arestări într-un scandal SEXTAPE ce ar avea legătură cu predicatorul Gulen

Autoritățile turce au arestat marți 36 de persoane suspectate de implicare într-un scandal legat de difuzarea unor înregistrări cu tentă sexuală, care au dus printre altele la demisia liderului unui partid de opoziție în 2010, transmite AFP, citată de Agerpres.

02 aug. 2016, 17:16
Scandal în Turcia: Arestări într-un scandal SEXTAPE ce ar avea legătură cu predicatorul Gulen

Autoritățile de la Ankara îl acuză pe predicatorul Fethullah Gülen, autoexilat în SUA, că a organizat tentativa de lovitură de stat din Turcia, de pe 15 iulie, și au lansat o amplă campanie de urmărire a simpatizanților săi de pe teritoriul turc. Clericul turc dezminte însă orice implicare în acele evenimente.

Veteran al politicii turce, Deniz Baykal, în prezent în vârstă de 78 de ani, a fost nevoit să demisioneze de la conducerea Partidului Republican al Poporului (CHP) în 2010 după difuzarea pe internet a unei înregistrări video ce demonstra o relație extraconjugală cu o deputată din partidul său. Baykal a denunțat la acea vreme o ‘conspirație’, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Lovitură de stat eşuată în Turcia: Ankara rupe în două puternicul sistem de spionaj, MIT

În scandaluri similare au fost implicați lideri ai formațiunii naționaliste de opoziție MHP. Proveniența acestor înregistrări nu a fost niciodată aflată.

Agenția de presă Anadolu a indicat marți că 89 de persoane legate de aceste înregistrări au fost vizate de mandate de arestare după tentativa de puci, cel puțin 36 dintre ele fiind plasate în arest.

În 2013, președintele Recep Tayyip Erdogan a acuzat mișcarea FETO, condusă de Gulen, că se află în spatele unui scandal al interceptărilor telefonice care au vizat apropiați de-ai șefului statului turc suspectați de corupție.


loading...