Scandal într-o piaţă din Vaslui. Poliţist snopit în bătaie după ce i-a atras atenţia unui tânăr că nu poartă mască

Un poliţist local a fost snopit în bătaie, după ce i-a atras atenţia unui tânăr că nu poartă mască de protecţie. Incidentul s-a petrecut într-o piaţă din Vaslui.

03 nov. 2021, 17:53
Scandal într-o piaţă din Vaslui. Poliţist snopit în bătaie după ce i-a atras atenţia unui tânăr că nu poartă mască

Scandal într-o piaţă din Vaslui. Un tânăr a luat foc după ce un poliţist local a îndrăznit să-i atragă atenţia că nu poartă mască de protecţie în piaţă.

Scandal într-o piaţă din Vaslui

Incidentul s-a petrecut în piaţa Centrală din Vaslui. După ce i s-a atras atenţia că nu poartă mască de protecţie şi nu poate intra în piaţă, tânărul a părut că înţelege mesajul şi a dat să iasă din clădire. Cu toate acestea, bărbatul s-a întors nervos şi l-a luat la bătaie pe poliţistul în vârstă de 60 de ani.

Citeşte şi Scandal pe amenzile pentru restricţiile anti-COVID în pandemie. Poliţiştii se revoltă şi susţin că sancţiunile se aplică ilegal

La întreaga scenă au asistat doi martori, care nu au îndrăznit să intervină.

Pentru faptele sale, bătăușul s-a ales cu dosar penal pentru ultraj, iar polițiștii au înaintat plângerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, instituție abilită să instrumenteze astfel de cazuri.

Potrivit primelor informaţii, bătăuşul are 45 de ani, este din Muntenii de Jos şi este cunoscut ca fiind un individ recalcitrant, scrie vremeanoua.ro.  

„Ieri, 2 noiembrie 2021, ora 11.50, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, în Piață Agroalimentară Vidin, din municipiul Vaslui, un polițist local a fost agresat de catre un bărbat. Prezumtivul agresor, un bărbat în vârstă de 45 de ani, a fost identificat, depistat și condus la sediul Poliției Municipiului Vaslui pentru dispunerea măsurilor legale. Polițistul local care ar fi fost agresat a depus o plângere sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, plângere care a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, spre competenta soluționare. Prezumtivul autor a fost reținut pentru 24 de ore de către de pe lângă Judecătoria Vaslui. Urmează a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă în cursul zilei de astăzi”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Citeşte şi Klaus Iohannis: „Eu zic că masca de protecţie sanitară trebuie purtată tot timpul până când se vaccinează destui”

Reamintim că în prezent, în România masca de protecţie este obligatorie în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun.

Se exceptează următoarele categorii de persoane:

copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;
persoanele care sunt singure în birou;
prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive.