Scandal între Victor Ponta şi Traian Băsescu, în direct la România TV. „După şase seara, culcaţi-vă. E tonul prostului”

Schimb dur de replici între Victor Ponta şi Traian Băsescu în timpul emisiunii "Punctul Culminant" de la România TV. Fostul premier l-a acuzat de demagogie pe europarlamentar pe motiv că deputaţii PMP au votat legea privind carantina şi i-a recomandat să se culce.

RomaniaTV.net
09 iul. 2020, 20:06

Scandalul a izbucnit după ce Victor Ponta a susţinut că „PSD şi PNL împreună s-au luptat să vină cu legea să o votăm noaptea ca hoţii. Liderul Pro România a făcut referire la proiectul de lege privind carantina şi izolarea care a fost adoptat inclusiv cu voturile deputaţilor PMP. De asemenea, Ponta a dat de înţeles că legea va fi promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

„Mi se pare inadmisibil ce face Ponta acum că va fi promulgată. Pur şi simplu lansează o zvonistică ca şi cum statul ăsta n-ar mai avea bariere de control. Este Avocatul Poporului şi preşedintele care sunt convins că vor opri această oroare legislativă”, a reacţionat Traian Băsescu.

„O oroare legislativă votată de PMP”, a răspuns Ponta.

Replicile dure nu s-au oprit aici.

Băsescu: „Eu nu am ştiut despre această lege, Ponta dragă. Degeaba spui că…Eram cu alte legi pe la Bruxelles”

Ponta: „Domnule Băsescu, seara nu sunteţi în stare să vorbiţi cu mine. După şase seara, culcaţi-vă!”

Jurnalistul Victor Ciutacu, moderatorul emisiunii, a intervenit: „Haideţi să încercăm să ne respectăm atât cât se poate domnule Ponta”.

„A fost suficient să vină Ponta ca să dispară dialogul civilizat”, a afirmat Băsescu.

„Dacă ştiam că e o oră aşa înaintată şi domnul Băsescu e obosit ca de obicei, intram mai târziu”, a replicat liderul Pro România care apoi a închis telefonul.

În schimb, Traian Băsescu a continuat acuzaţiile la adresa fostului premier.

„E tonul prostului. Nu poţi să-i ceri nimic lui Ponta. În afară de agresivitate nu are nimic altceva cu care să vină într-o discuţie, adică nu poţi să-i ceri inteligenţă. Brutalitate şi agresivitate! Asta îl caracterizează (…)

Apropo de demagogie, mai avea puţin Ponta şi ar fi vrut să fie o libertate totală să deschidă tot şi cinematografe şi acum când vede 600 de îmbolnăviţi pe zi, cum i se pare demagogului Ponta situaţia sănătăţii în România”, a spus fostul preşedinte al României.

Victor Ponta dinamitează legea privind izolarea. „PSD şi PNL s-au luptat să o votăm noaptea ca hoţii. E clar o înţelegere” 


loading...