Scandal la poarta bisericii. Un preot a fost alungat de enoriaşi VIDEO

Scandal la o biserică dintr-o localitate argeşeană. Credincioşii nu-l vor pe preotul trimis de Arhiepiscopie şi nu l-au lăsat să ţină slujba de duminică.

RomaniaTV.net
11 dec. 2011, 17:43
Scandal la poarta bisericii. Un preot a fost alungat de enoriaşi VIDEO

Aproximativ o sută de credincioşi din localitatea Pişcani, judeţul Argeş, l-au alungat pe preotul trimis de Arhiepiscopie să-l înlocuiască pe cel care a murit acum şase săptămâni. Oamenii spun că parohia mai are un preot şi nu vor ca un străin să vină să le slujească.

„Nu vrem să vină aici acest preot. În primul rând din cauza
posibilităţilor materiale oricum reduse care nu ne permit să plătim doi preoţi, iar dacă totuşi Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului doreşte ca în localitatea noastră să fie din nou doi reprezentanţi, aceştia trebuie
să fie obligatoriu din comunitate”, a declarat un localnic.

Credincioşii s-au luat la harţă cu preotul Tiberiu irimescu şi nu l-au lăsat să ţină slujba. Localnicii spun că dacă preotul cel nou va reveni, ei vor pune lacăt bisericii.

Cel de al doliea preot din parohia Pişcani, Constantin Enciu, a afirmat că nu poate să-i interzică părintelui să între în biserică, din moment ce a fost trimis de către Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului.

„Nu pot eu să opresc intrarea colegului meu în parohie. Este trimis prin decizie oficială, iar dacă la arhieiscopie aşa s-a hotărât, noi trebuie să facem ascultare şi nu putem să-l oprim să nu se prezinte la post. El trebuie să vină aici, dacă are decizie”, a declarat preotul Constantin Nenciu.