Scandal la racla Sfintei Parascheva. Pelerinii s-au luat la ceartă cu forţele de ordine şi cu reprezentanții Catedralei Mitropolitane

Coadă de pelerini la moaștele Sfintei Parascheva din Iaşi. A început pelerinajul la care sunt așteptați 300.000 de credincioși în următoarele zile. Mii de oameni au trecut până acum pe la racla sfântă. Sărbătoarea Sfintei Parascheva este pe 14 octombrie.

08 oct. 2022, 13:48
Scandal la racla Sfintei Parascheva. Pelerinii s-au luat la ceartă cu forţele de ordine şi cu reprezentanții Catedralei Mitropolitane

Marele pelerinaj de Sfânta Parascheva a început oficial la Iaşi. Racla cu moaște cuvioasei a fost scoasă în curtea Catedralei Mitropolitane într-o procesiune specială. Vineri seară au ajuns la aeroport și moaștele Sfântului Paisie de la Neamț, care au fost fi puse și ele în baldachin, pentru închinare.

Aproximativ 300.000 de credincioşi din ţară şi străinătate sunt aşteptaţi să ajungă, în perioada 8-16 octombrie, în pelerinaj la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, pentru a se închina la racla cu moaştele Sf. Cuvioase Parascheva.

Sâmbătă, zeci de credincioși așteptau la rând să ajungă la racla Sfintei Parascheva. Deranjaţi de timpul mare de aşteptare, unii dintre pelerini s-au luat la ceartă, inclusiv cu reprezentanții Catedralei Mitropolitane cărora le-au reproşat proasta organizare. Mulți dintre pelerini au fost surprinși că, odată ajunși în curte, după 4-5 ore de stat la rând, trebuie să parcurgă și un alt traseu labirintic din curtea Catedralei Mitropolitane, potrivit Digi 24.

Au fost discuții aprige şi cu jandarmii, pelerinii au reclamat printre altele și că cei veniți în grupuri organizate au intrat înainte.

Citeşte şi: Iașiul se pregătește de cel mai mare pelerinaj din Moldova. Sute de oameni stau deja la codă pentru a se închina la racla cu moaștele Cuvioasei Parascheva

Aproximativ 8.000 de credincioși au plecat din Voluntari spre cel mai mare pelerinaj din România. Oamenii au fost îmbarcați în 120 de autocare.