Scandal la Spitalul din Arad. O femeie susţine că a stat încuiată în salon cu o pacientă ucisă de noul coronavirus

E anchetă la Spitalul din Arad, după ce o pacientă a susţinut că a stat şase ore în salon cu o femeie moartă din cauza noului coronavirus (COVID-19). Reprezentanţii unităţii medicale au explicat că pacienţii sunt încuiaţi în saloane pentru a nu contamina şi alte zone din spital.

RomaniaTV.net
14 apr. 2020, 14:51
Scandal la Spitalul din Arad. O femeie susţine că a stat încuiată în salon cu o pacientă ucisă de noul coronavirus

Scandalul a izbucnit la Spitalul Judeţean Arad, după ce o pacientă s-a plâns că a stat încuiată într-un salon timp de şase ore cu o femeie moartă. Din primele investigaţii, conducerea unităţii medicale a constatat că un medic pneumolog nu şi-a respectat atribuţiile de serviciu. Cadrul medical şi-a dat demisia şi a fost schimbat din fucnţie, fiind înlocuit cu un alt medic.

„În urma sesizărilor apărute în cursul serii de luni, 13 aprilie, conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a început verificările interne pe Secția de Boli Infecțioase Adulți COVID-19 (clădirea din strada Stephan Ludwig Roth). În urma verificărilor s-a constatat că medicul pneumolog dr. Rodica Negrescu nu și-a îndeplinit corespunzător atribuțiile de serviciu. Drept urmare, dr. Negrescu și-a înaintat demisia, iar medicul coordonator, dr. Gheorghe Nini a fost schimbat cu dr. Adrian Wiener, medic medicină internă. Vizavi de pacienta care a decedat și ar fi rămas șase ore în salon acest aspect încă se verifică pentru a stabili exact cine se face vinovat”, au anunțat reprezentanții SCJU Arad, conform aradon.

Tânără infectată cu CORONAVIRUS, mesaj din spital: „Sunt pacientul care se tratează cu nimic”

Cât despre pacienta decedată care ar fi rămas şase ore în salon, conducerea Spitalului Judeţean Arad susţine că face verificări pentru a stabili cine se face vinovat de acest fapt.

Reprezentanţii unităţii medicale au explicat că pacienţii sunt încuiaţi în saloane, aceasta fiind o procedură care se aplică la nivel naţional. 

„Este o măsură de precauție pentru a nu contamina partea decontaminată a secției. Îngrijorător este, în acest context, faptul că este posibil ca în spatele ușilor închise nevoile unor pacienți să fie ignorate de cadrele medicale, situație pe care încercăm să o corectăm prin schimbările operate în organigrama secției.”, spun reprezentanţii Spitalului Judeţean Arad.

STARE DE URGENŢĂ prelungită cu 30 de zile în România. Klaus Iohannis: „Am emis decretul”. Care sunt noile restricţii