Scandal pe banii olimpicilor. Preşedintele COSR: Nu putem forţa cluburile să plătească

Preşedintele COSR, Octavian Morariu, a explicat, vineri, la România TV că toţi sportivii români care au obţinut medalii la Olimpada de la Beijing din 2008 au fost premiaţi de către COSR şi de către Guvernul României. Problema este însă la cluburi, care nu şi-au achitat datoriile faţă de aceştia.

RomaniaTV.net
07 sept. 2012, 12:49
Scandal pe banii olimpicilor. Preşedintele COSR: Nu putem forţa cluburile să plătească

„Sportivii care au luat medalii la Olimpiada de la Beijing au fost toţi premiaţi de către COSR şi Guvernul României. Sportivii nu şi-au primit banii de la cluburi. Probleme sunt, în special, la clubul Dinamo. Sportivii şi-au primit banii în următoarea săptămână sau a doua săptămâna după ce s-au întors de la Beijing. Chiar şi jucătorii de la Dinamo şi-au luat banii de la COSR şi de la Guvern”, a explicat Morariu.

Şeful olimpismului românesc a precizat că forul pe care îl conduce nu are pârghiile necesare pentru a interveni pentru remedierea situaţiei: „Performanţă fără bani nu se poate. Dacă nu investeşti, nu există performanţă. Din punct de vedere administrativ, COSR nu are nicio putere pentru a-i influenţa pe cei de la Dinamo ca să dea banii”.

Ministerul de Interne face controale la cluburi, să afle de ce nu au fost premiaţi până acum medaliaţii de la Jocurile Olimpice de la Beijing. Ministerul Administraţiei şi Internelor, împreună cu Ministerul Finanţelor Publice, caută soluţii legale în ceea ce priveşte cadrul legislativ pentru ca sumele restante faţă de sportivii CS Dinamo medaliaţi la JO din 2008 să fie achitate. Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) s-a delimitat, într-un comunicat publicat pe site-ul oficial, de situaţia sportivilor care nu şi-au încasat integral recompensele financiare după JO 2008, precizând că instituţia s-a achitat de toate obligaţiile financiare asumate faţă de aceştia şi că problemele sunt la cluburi.