Scandal pe momentul Sevilla ’86! Cum îşi arogă FCSB şi CSA Steaua cea mai mare performanţă a fotbalului românesc VIDEO

FCSB şi CSA Steaua îşi dispută nu doar marca şi palmaresul, ci şi aniversarea a 32 de ani de la cea mai mare performanţă a fotbalului românesc la nivel de club, câştigarea Cupei Campionilor Europeni, pe 7 mai 1986.

07 mai 2018, 07:30
Scandal pe momentul Sevilla ’86! Cum îşi arogă FCSB şi CSA Steaua cea mai mare performanţă a fotbalului românesc VIDEO

Steaua se impunea, pe 7 mai 1986, la Sevilla, în faţa celor de la FC Barcelona, scor 2-0 după loviturile de departajare. Meciul s-a jucat pe stadionul „Ramon Sanchez-Pizjuan”.

Lovitură TERIBILĂ pentru GIGI BECALI. Instanţa a decis: FCSB nu e STEAUA!

Acum, în 2018, FCSB şi CSA Steaua salută ţi îşi adjudecă performanța din urmă cu 32 de ani pe site-urile oficiale. FCSB a realizat un scurt istoric cu titlul „Ziua care a schimbat istoria„, unde a adăugat și echipele aliniate la acea vreme de Steaua și Barcelona, iar CSA Steaua are un material mai amplu cu titlul „Un alt fel de amintire – „Florar în roșu, albastru și… alb„.

Helmuth Duckadam, MESAJ SFÂŞIETOR la 32 de ani de la Sevilla ’86 „Veţi rămâne o RUŞINE a istoriei!”

Scandalul dintre CSA Steaua și FCSB a dus și la ruptura generației ’86. Din această cauză nici n-a fost realizată o petrecere.

Steaua – FC Barcelona 2-0 (0-0, 0-0, 0-0) – povestea de la Sevilla ’86

Loviturile de departajare de la 11 metri: 0-0 Majearu (ratare), 0-0 Alexanko (ratare), 0-0 Boloni (ratare), 0-0 Pedraza (ratare), 1-0 (gol), Lăcătuş, 1-0 Alonso (ratare), 2-0 (gol) Balint, 2-0 Marcos (ratare). Helmuth Duckadam a apărat patru penalty-uri consecutive.

Steaua: Duckadam – Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu – Bălan (73 Iordănesc), Boloni, Majearu, Lăcătuş – Balint, Piţurcă (112 Radu II). Antrenor: Emeric Ienei.

Barcelona: Urruti – Gerardo, Miguel, Alexanco, Julio Alberto – Victor, Schuster (84 Moratalla), Marcos, Pedraza – Archibald (111 Pichi Alonso), Carrasco. Antrenor: Terry Venables.

Arbitri: Michel Vautrot – Alain Delmer, M. Girard (toţi din Franţa)