Scandal uriaş la Constanţa. Aproape 4.000 de pensionari, înşelaţi la C.A.R

Aproape 4.000 de pensionari au fost înșelați la Casa de Ajutor Reciproc Constanța. În urma unui control al OPC s-a constata că batrânilor li se opreau sume importante de bani, ce reprezentau dobânzi ascunse.

06 iul. 2020, 08:10
Scandal uriaş la Constanţa. Aproape 4.000 de pensionari, înşelaţi la C.A.R

Potrivit ANPC, inspectorii au depistat la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Municipiul Constanța mai multe nereguli, printre care nefurnizarea în cadrul contractelor de împrumut a unor informații precontractuale, nefurnizarea unui exemplar original al contractului de împrumut la momentul semnării contractului, perceperea în cadrul contractelor de împrumut a unui cost intitulat „tipizate” sau nerespectarea legii în ceea ce privește modalitatea de calcul a ratei lunare.

„Practici comerciale incorecte interzise prin prevederile Legii nr. 363/2007, prin perceperea unor dobânzi mai mari decât cele care au fost aduse la cunoștința consumatorilor și prin perceperea cuantumului dobânzii în avans, integral din suma imprumutată, și a diferenței de fond de cotizare integral din suma împrumutată, în cazul în care este solicitat un împrumut mai mare decât limita fondului de cotizare, sume de bani pentru care se calcula și percepea dobândă fără a fi puse la dispoziția consumatorilor”, spun inspectorii ANPC.

Inspectorii ANPC au dispus încetarea practicilor comerciale incorecte și restituirea sumelor de bani percepute în plus, aferente contractelor de împrumut în derulare și în vigoare începând cu data de 01.01.2020. Totodată au fost aplicate sancțiuni în valoare de 20.000 de lei.

Citeşte şi Un poliţist local din Constanţa, implicat într-un scandal monstru. O familie întreagă a fost agresată în propria casă