SCANDALOS. Cum a reuşit un interlop să scape de închisoare

Caz revoltător la Iaşi, unde un proxenet a scăpat de pedeapsă, ba chiar trebuie să primească despăgubiri de la stat. Judecătorii de la Curtea de Apel au aprobat cererea de revizuire a dosarului său după ce proxenetul a avut câştig de cauză la CEDO. Individul condamnat iniţial la 7 ani de puşcărie a scăpat de pedeapsă pentru că martorii din dosar nu au mai fost găsiţi, informează România TV.

22 ian. 2016, 13:45
SCANDALOS. Cum a reuşit un interlop să scape de închisoare

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a stabilit că instanţele din România i-au încălcat dreptul la apărare lui Doru Colac, acuzat de proxenetism. El a reclamat că a fost condamnat la şapte ani de închisoare cu executare, pe baza unor declaraţii ale unor martori care nu au mai fost audiaţi în cadrul instanţei aşa cum prevede legea.

CEDO a condamnat statul român la plata unor daune morale de 2.400 de euro. Pe baza deciziei Curţii Europene, Doru Colac a cerut şi obţinut de la Curtea de Apel Iaşi revizuirea dosarului. Procurorii îl acuză pe Doru Colac de racolarea unor tinere, printre care şi cinci minore pe care le-a obligat să se prostitueze sub ameninţare.

Citeşte şi Bărbatul din Vaslui care droga şi viola minore, condamnat la OPT ANI şi opt luni de închisoare