Scandalul Gunoaielor continuă la Sectorul 1. Romprest anunţă că va diminua programul de salubrizare

Romprest avertizează Primăria Sectorului 1 că îşi va diminua programele de salubrizare şi deszăpăzire, deoarece Primăria nu a respectat un protocol prin care se angaja să plătească datoria de peste 8 milioane de lei.

19 nov. 2021, 21:07
Scandalul Gunoaielor continuă la Sectorul 1. Romprest anunţă că va diminua programul de salubrizare

Scandalul Gunoaielor continuă la Sectorul 1. Romprest a trimis vineri o nouă notificare către Primăria din Sectorul 1 prin care anunţă că îşi va diminua programul de salubrizare, şi pe cel de deszăpezire.

Scandalul Gunoaielor continuă în Sectorul 1. Avertismentul Romprest

Romprest a anunţat că „va relua prestarea programelor de salubrizare diminuate“ şi că „va asigura exclusiv activitatea manuală de curăţare a zăpezii şi a gheţii, care va fi prestată în baza unui program drastic diminuat, având în vedere lipsa totală a finanţării. Acest program va cuprinde exclusiv operaţiunea manuală de curăţare a zăpezii şi a gheţii“.

Citeşte şi Document-bombă. AVEM decizia instanţei în cazul manevrei făcute de Clotilde Armanad pentru a scăpa de contractul cu Romprest – EXCLUSIV

Motivul este că primăria nu a respectat protocolul semnat în urmă cu o săptămână, în care se angaja să plătească firmei de salubritate peste 8 milioane de lei, datorie aferentă serviciului de deszăpezire din iarna trecută, şi să aloce bugetul pentru campania de deszăpezire din această iarnă, scrie Libertatea. 

Potrivit notificării trimise către Primăria Sectorului 1, dacă vrea să evite această situaţie, Clotilde Armand trebuie să plătească datoria de peste  8 milioane de lei până pe 24 noiembrie.

Reamintim că primarul Sectorului 1 îi asigura pe bucureşteni la începutul săptămânii că situația va fi deblocată.

„Suntem în pline negocieri privind tarifele de deszăpezire şi vom anunţa public rezultatul acordului. Vrem să asigurăm că sectorul 1 nu rămâne fără serviciile de deszăpezire“, declara Clotilde Armand.

Declaraţia venea pe fondul unei alte notificări trimise de firma de salubrizare Romprest, prin care anunţa administraţia că nu va mai trimite niciun utilaj pentru curăţarea străzilor de zăpadă în această iarnă pentru că primăria nu a alocat niciun ban pentru deszăpezire şi nici nu a plătit facturile de iarna trecută, în valoare 8 milioane de lei.

Citeşte şi Clotilde Armand acuză din nou PNL de blat cu PSD în dosarul Romprest: Obstrucționează orice demers al Primăriei în Justiție

Până vineri, 19 noiembrie, nu au fost inițiate discuții între primărie și Romprest.

„N-am mai avut discuţii. Aşteptăm o decizie, pentru că până acum am văzut doar comunicate care nu sunt conforme cu realitatea“, arată Bogdan Adimi, directorul adjunct al companiei de salubrizare Romprest

Viceprimarul USR Oliver Păiuşi susţine că primăria ar avea, de fapt, bani pentru a debloca negocierile cu Romprest, doar că nicio sumă nu poate fi alocată fără o rectificare bugetară la nivelul instituţiei.