Scandalul legat de campania vaccinării în care este implicat ONG-ul Eurocomunicare are şi o verigă slabă: Ioana Bârgăoanu

Scandalul legat de banii daţi de Guvernul României pentru campania de vaccinare ia amploare, noi dezvăluiri fiind făcute joi seară.

02 dec. 2021, 23:57
Scandalul legat de campania vaccinării în care este implicat ONG-ul Eurocomunicare are şi o verigă slabă: Ioana Bârgăoanu

Principalul obiectiv al Guvernului României în pandemie a fost campania de vaccinare, iar pentru impulsionarea şi promovarea acesteia au fost alocate sume impresionante. O investigaţie a jurnalistului Sorin Roşca Stănescu arată că un ONG a încasat mai mult de 2 milioane de euro pentru a promova vaccinarea, chiar dacă România are una dintre cele mai mici acoperiri vaccinale din Europa.

Schema lui Raed Arafat cu ONG-ul condus de un cunoscut jurnalist care a încasat peste 2 milioane de euro pentru a ajuta campania de vaccinare VIDEO
Investigația jurnalistică făcută de Sorin Roșca Stănescu a scos la iveală faptul că un contract în valoare de 11.671.000 de lei a fost atribuit în decembrie 2020 unui ONG. Conform acestuia,  în documentele oficiale se arată că această sumă de bani este destinată elaborării de către ONG-ul Eurocomunicare a strategiei de imagine a Guvernului. ONG-ul EUROCOMUNICARE. Si tot acest ONG are si un site care îi vânează pe cei care incearca sa aduca critici la adresa lui Raed Arafat.

Dezbateri aprinse la Punctul culminant pe marginea subiectului: 

Principalul obiectiv al Guvernului României în pandemie a fost campania de vaccinare, iar pentru impulsionarea şi promovarea acesteia au fost alocate sume impresionante.

Strict Secret a preluat investigaţia lui Sorin Roşca Stănescu şi vine cu noi dezvăluri. Prima descoperire e faptul că „pentru acest proiect de 2 milioane euro s-au premeditat lucruri. El a fost gândit undeva, în niște „laboratoare” care nu au de-a face cu transparența și alocarea corectă a resurselor statului. Am și o dovadă în acest sens, culmea care nu vine de la un oficial al PNL, deși contractul cu ONG-ul Eurocomunicare a fost semnat și alocat în decembrie 2020 când PNL se juca cu butoanele țării.

Dovada premeditării unui asemenea proiect vine chiar din gura unui membru de top al PSD – Alexandru Rafila, astăzi ministru al Sănătății care, cu câteva luni înainte de alocarea proiectului, a indicat-o pe Alina Bârgăoanu, președinta de azi a ONG-ului Eurocomunicare drept persoana care, spunea Rafila în noiembrie 2020, este cea mai capabilă să conducă Strategia de Comunicare a necesității vaccinării din partea guvernului”, scrie Liviu Alexa pentru strictsecret.ro.

Consiliul Director al ONG-ului: 1. Bârgăoanu Alina – Presedinte; 2. Dobrescu Paul; 3. Radu Loredana – Secretar, oficial Radu Tudor nu apare în această asociaţie non-profit.

Conform declaraţiei de interese, doamna Bârgăoanu menționează că este și președinte al Institutului European din România. Institutul European din România este instituție publică, cu personalitate juridică, care funcționează sub autoritatea Guvernului și sub coordonarea Ministerului Afacerilor Externe.

Bugetul de funcționare vine chiar de la MAE, iar IER are un număr însemnat de angajați, circa 50, și se ocupă de punerea în aplicare a politicilor Guvernului României în domeniul afacerilor europene. În aceste condiţii, vorbim de o clară incompatibilitate.

„Cât de corect este ca Guvernul României să finanțeze cu 2 milioane euro un ONG precum Eurocomunicare și care să creeze apoi site-uri și proiecte de comunicare care, sub aparența combaterii fake news-ului, să vâneze și să ostracizeze instituțiile de presă care nu sunt obediente Guvernului, care îl critică pe Raed Arafat sau care devin tribune ale celor care sunt împotriva vaccinării?”, se întreabă Liviu Alexa.

Victor Ciutacu despre gardurile din magazine: „Ideea segregării i-a venit lui Arafat, nu lanțului de magazine”
 

Ancheta integrală, pe strictsecret.ro

Raed Arafat, despre deciziile liderilor politici: „Faptul că s-a investit în vaccinare, înseamnă că lumea la vârf era convinsă”

Ședful DSU, secretaruld e stat Raed Arafat, a declarat, joi seara, la Antena 3, că oamenii politici de la vârf, începând cu președintele Klaus Iohannis, au fost convinși că trebuie luate măsuri stricte în ceea ce privește epidemia și vaccinarea populației. „Măsura cea mai importantă va fi continuarea testării, pe cât posibil, sai carantinarea celor care vin din zone de risc.

Rămâne măsura vaccinării. Dacă oamenii s-ar convinge, avem capacitate mare. Nu există lipsă de vaccin, În 10 zile putem vaccina un milion de oameni. Și aucm nu este târziu să meargă la vaccinare. Variants Omicron va înlocui varianta Delta și va deveni predominantă.

Cel puțin la nivel înalt s-a vorbit de vaccinare continuă. Vin sărbătorile, cu sigurnață toate dorește sărbători ca înainte. Oamenii trebuie să înțeleagă că situația este dificilă. Nu-mi place să comentez pe linie politică. Dacă nu erau convinși că nu trebuie măsuri, nu se luau. Faptul că s-a investit în vaccinare, înseamnă că lumea la vârf era convinsă”, a spus Raed Arafat.