Scene revoltătoare în faţa Spitalului Municipal Timişoara. Ambulanţele, nevoite să aştepte zeci de minute să-şi predea pacienţii cu Covid-19 VIDEO

Scene revoltatoare in fata Spitalului Municipal Timisoara. Mai multe ambulante au asteptat, marti, zeci de minute sa poata preda pacientii infectati cu Covid-19care aveau nevoie de investigatii imagistice, dupa ce CT-ul de la Spitalul Victor Babes s-a stricat.

07 apr. 2021, 13:51
Scene revoltătoare în faţa Spitalului Municipal Timişoara. Ambulanţele, nevoite să aştepte zeci de minute să-şi predea pacienţii cu Covid-19 VIDEO

Scene revoltatoare in fata Spitalului Municipal Timisoara. Intrucat conducerea de la Clinicile Noi a decis ca programul de scanare a plamanilor sa se desfasoare doar in intervalele orare 12.00-14.00 si 16.00-18.00, autospecialele Serviciului de Ambulanta Timis sunt obligate sa se conformeze si sa aduca pacientii numai intre orele stabilite. In plus, la Spitalul Municipal nu e folosita investigatia imagistica de tip low dose CT (tehnica CT cu doza redusa de radiatii), astfel ca timpul necesar unei analize e cu mult mai mare. Acestea sunt motivele care duc la aglomeratia din fata spitalului.

Scene revoltătoare în faţa Spitalului Municipal Timişoara

Mai mult, dupa ce se incheie investigatiile imagistice, pacientii sunt transferati cu aceleasi salvari la Spitalul Victor Babes pentru finalizarea evalurilor COVID-19. Imaginile cu multimea de ambulante in asteptare in fata spitalului au fost trimise la redactia opiniatimisoarei.ro.

Valeriu Gheorghiţă: „Cred că la masca de protecţie se va renunţa ultima oară”

Premierul Florin Cîţu a anunţat că a luat măsuri pentru a accelera campania de vaccinare în aşa fel încât economia să poată fi deschisă începând cu data de 1 iunie. „Despre campania de vaccinare, sunt două luni foarte importante pentru noi – lunile aprilie şi mai – pentru că în aceste două luni vom aproape 8,3 milioane de doze de vaccin care intră în România. Sunt foarte importante pentru că la finalul lunii mai ar însemna în cel mai pesimist scenariu să avem aproape cinci milioane de persoane vaccinate şi într-un scenariu mai optimist – 6,3 milioane.”, a mai spus Cîţu. „Cinci milioane de persoane vaccinate este o cifră importantă pentru noi pentru reprezintă aproape 35 la sută din populaţia adultă care trebuie vaccinată şi este momentul important ca la sfârşitul lunii mai să vorbim despre revenirea economiei”, a spus Cîţu.