Scene macabre în casa unui milionar. Magnatul şi soţia sa au fost găsiţi morţi în pat, cu un pistol lângă ei

Milionarul american Irwin Jacobs şi soţia acestuia, Alexandra, au fost găsiţi morţi, în cursul zilei de miercuri, în locuinţa lor din Lake Minnetonka (Minnesota).

11 apr. 2019, 18:00

Potrivit unor prieteni apropiaţi este vorba de o crimă urmată de sinucidere, Irving Jacobs omorându-şi soţia aflată în scaun cu rotile, iar apoi luându-şi el însuţi viaţa. Apropiaţii povestesc că milionarul era foarte afectat de boala soţiei sale, care dădea şi semne de demenţă, iar de anul trecut se deplasa numai în scaun cu rotile. Ofiţerii care au ajuns acasă la Irving Jacobs i-au găsit pe cei doi soţi în pat, morţi prin împuşcare, având lângă ei un pistol.

Irving L. Jacobs, născut pe 15 iulie 1941, a fost un investitor recunoscut la nivelul SUA, care uneori a obţinut profituri uriaşe din tranzacţii cu acţiuni. Soţia sa, Alexandra, era pictoriţă, iar Irving o admira foarte mult. Ea a murit, ca şi Irving, la vârsta de 77 de ani. „Suntem distruși de această pierdere și cerem să ni se respecte viața privată, în aceste momente foarte dificile”, au spus copiii cuplului într-un comunicat, adăugând că sunt şocaţi şi devastaţi.

Citeşte şi Israelul n-a reuşit să cucerească Luna. Sonda trimisă să exploreze astrul s-a prăbuşit la aselenizare

Irving Jacobs avea în 1980 o avere estimată la 200 milioane dolari, după ce în 1978 a fondat Genmar Holdings, corproraţie care avea să devină al doilea cel mai mare producător de bărci cu motor de agrement din lume. Firma avea să fie lovită de criza din 2009, când a dat faliment. De asemenea, Irving L. Jacobs a fost acţionar minoritar la echipa de fotbal american Minnesota Vikings, însă şi-a vândut acţiunile lui Mike Lynn, în 1991.

La momentul morţii, Irving Jacobs era proprietar a peste 25 de firme.