Schimbare importantă în lege! Ce categorie de angajaţi va putea munci mai puțin, pentru același salariu

Publicat: Marţi, 07 Mai 2019 17:01 // Actualizat: Marţi, 07 Mai 2019 17:01 // Sursa: romaniatv.net

Veşti bune pentru o importantă categorie de angajaţi. Aceşti vor putea munci mai puţin, pentru acelaşi salariu. Această modificare a legii ar urma să se aplice indiferent de limitele bugetare aprobate.

Foto: capital.ro

O nouă schimbare în legea educației naționale le-ar putea permite profesorilor sau învățătorilor cu o vechime de peste 25 de ani să își reducă norma didactică, fără diminuarea salariului.

Mai exact, Senatul a adoptat luni un proiect legislativ ce prevede ca profesorii sau învăţătorii care au o vechime în domeniu de peste 25 de ani să își poată reduce cu două ore pe săptămână norma didactică fără diminuarea salariului.

Veste bună pentru profesori! Ministrul Educaţiei anunţă că îşi vor primi banii obţinuţi în instanţă înainte de sărbători 

Această modificare a legii educației naționale ar urma să se aplice indiferent de limitele bugetare aprobate.

Propunerea legislativă a fost iniţiată de mai mulţi parlamentari PSD, printre care şi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu şi fostul ministru Liviu Pop.

Salarii cu 50% mărite pentru aceşti profesori

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat, înainte de Paşte, că profesorii care au obţinut majorările salariale în urma unor decizii judecătoreşti definitive urmează să îşi primească banii înainte de sărbători, precizând că suma trasmisă inspectoratelor este una „impresionantă", de 700 de milioane lei.

Notele şi absenţele tuturor elevilor, înregistrate într-un catalog şcolar online. Părinţii vor avea acces în permanenţă

„Mă bucur că pot să fac acest anunţ, este vorba de Legea 221, care majora salariile profesorilor cu 50% şi care a fost aprobată de Parlament în 2008, termenele ei de aplicare au tot fost prorogate. În această perioadă, judecata dreaptă a justiţiei a dat câştig de cauză cadrelor didactice, ca urmare, acum am transmis spre inspectorate o sumă impresionantă într-adevăr, 700 de milioane de lei, care reprezintă datoriile Ministerului, ale statului, devenite obligatorii, în urma hotărârilor judecătoreşti rămase definitve", a declarat Ecaterina Andronescu, potrivit Mediafax.

Potrivit ministrului Educaţiei, banii sunt deja la inspectorate pentru a fi trimişi profesorilor până de sărbători.

„Nu văd nicio problemă ca inspectoratele să nu le vireze în conturile şcolilor şi, ca urmare, pe cardurile profesorilor. (...) Nu pot da cifre ( în legătură cu suma pe care o vor primi – n.r.), sunt cazuri destul de diferite, unii au dat au dat în judecată mai târziu, au alte sume. Sunt dobânzile la sumele care nu s-au agitat la timp, n-aş vrea să arunc o sumă şi să se gândească toată lumea la suma aceea şi sigur sumele sunt foarte diferite, pentru că situaţiile sunt diferite, dar faptul că se achită toate datoriile pe care statul le avea mi se pare că este absolut extraordinar", a mai spus Andronescu.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
angajaţi Legea Educaţiei Naţionale profesori salariu
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8741
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H