Schimbări importante la sistemul de urgenţe 112. Nimic nu va mai fi la fel

Se anunţă schimbări drastice în ceea ce privește sistemul de urgență 112.  Anunțul făcut de Raed Arafat. Nimic nu va mai fi la fel.

RomaniaTV.net
19 aug. 2018, 14:16
Schimbări importante la sistemul de urgenţe 112. Nimic nu va mai fi la fel

Sistemul de urgență 112 va fi schimbat radical în următoarea perioadă, conform secretarului de stat Raed Arafat, care a declarat că își dorește ca echipamentele și softurile echipamentelor să fie schimbate astfel încât persoanele care apelează numărul de urgență să fie identificate prin coordonatele GPS ale telefonului.

onform secretarului de stat Raed Arafat, în următoarea perioadă urmează să fie realizată o licitație publică, iar noul sistem ar putea deveni funcțional până în 2020.

„Multe dintre aceste aspecte sunt introduse recent în sistemul 112. Sistemul ne va aduce un nou standard și noi facilități. Majoritatea infrastucturii este achiziționată în 2004-2005 și există riscul să cadă sistemul în anumite județe.

Acum vin noi facilități de software, putem include foarte multe facilități. Era greu pe un sistem vechi să îi faci doar update. Acum colegii de la STS pot veni cu o variantă nouă și modernă.

Introducerea localizării direct prin GPS, nu prin triangulare aduce mai aproape omul care sună la 112 de cei din echipele de intervenție.

Știind cât de dificilă este implementarea unui astfel de sistem eu cred că va dura un an sau doi până când acesta va ajunge să funcționeze la capacitate maxima”, a declarat Raed Arafat.