MODIFICĂRI IMPORTANTE privind TAXELE şi IMPOZITELOR ROMÂNILOR: TVA de 19%, CAS redus

Reducerea TVA la alimentele de bază şi a CAS pentru angajatori sunt câteva dintre măsurile prin care Guvernul vrea să simplifice fiscalitatea şi să sporească competitivitatea fiscală a mediului de afaceri, potrivit programului politic trimis la Parlament. 

07 mart. 2014, 10:54
MODIFICĂRI IMPORTANTE privind TAXELE şi IMPOZITELOR ROMÂNILOR: TVA de 19%, CAS redus

Guvernul Ponta III îşi propune revenirea la un nivel de TVA de 19%, pe măsură ce cadrul fiscal-bugetar o va permite.

De asemenea, va fi păstrat plafonul de 16%, iar, în măsura în care cadrul fiscal-bugetar va permite, va fi introdus impozitul diferenţiat pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale: cote de 8%, 12% şi 16%, ce vor fi stabilite pe grile de venit.

Programul de guvernare, trimis la Parlament. Ce modificări a făcut Guvernul Ponta III. VEZI DOCUMENTUL

Noul Executiv pregăteşte şi scutirea de impozitare a profitului reinvestit în utilaje şi echipamente tehnologice, „în măsura în care cadrul fiscal – bugetar o va permite”, stimularea mediului de afaceri în limite admisibile pentru stabilitatea macroeconomică, prin simplificarea procedurilor şi debirocratizarea pentru micii întreprinzători.

Guvernul analizează extinderea reducerii TVA la alte categorii de produse alimentare de la 24% la 9%, reducerea CAS cu 5 puncte procentuale pentru angajatori şi a cheltuielilor cu birocraţia şi fiscalitatea, prin desfiinţarea unor tarife, avize, autorizaţii şi prin simplificarea cadrului legislativ.

Citeşte şi SCHIMBĂRI MAJORE în privinţa PENSIILOR: Apar conturi individuale de economisire şi un nou pilon de pensii