Schimbările climatice au urmări imprevizibile. Numărul pinguinilor imperiali din Antarctica a crescut semnificativ

Publicat: Miercuri, 05 August 2020 16:22 // Actualizat: Miercuri, 05 August 2020 16:22 // Sursa: romaniatv.net

Imagini obţinute din satelit au dezvăluit că în Antarctica există mai multe colonii de pinguini imperiali decât au estimat până acum oamenii de ştiinţă.

Cercetătorii de la British Antarctic Survey (BSA) au descoperit 11 noi colonii de pinguini imperiali în timp ce analizau imagini transmise de satelitul Sentinel-2 din programul Copernicus şi care prezentau linia de coastă ale Antarcticii, a anunţat miercuri Agenţia Spaţială Europeană (ESA). Descoperirea arată că în acel teritoriu acoperit de gheaţă există cu aproape 20% mai multe colonii de pinguini imperiali decât au estimat oamenii de ştiinţă. Trei dintre cele 11 colonii nou descoperite fuseseră deja identificate, dar fără să fi fost confirmate. Deşi pinguinii în sine erau prea mici pentru a putea fi văzuţi în imagini, coloniile au putut fi depistate graţie uriaşelor pete lăsate pe gheaţă şi care erau excremente de pinguini.

"Este o descoperire interesantă", a declarat Peter Fretwell, coordonatorul studiului şi geograf în cadrul BAS. "Dar, deşi este o veste bună, coloniile sunt mici şi ridică populaţia generală doar cu 5-10 procente, până la puţin peste o jumătate de milion de pinguini sau aproximativ 265.500-278.500 de cupluri reproducătoare", a adăugat acelaşi specialist.

Bazându-se pe noile date ştiinţifice, oamenii de ştiinţă estimează că în toată Antarctica există 61 de colonii de pinguini imperiali. Potrivit ESA, studierea pinguinilor fără ajutorul imaginilor din satelit este extrem de dificilă, întrucât aceste păsări care nu zboară trăiesc în zone izolate şi impenetrabile, unde temperaturile scad sub valoarea de -50 de grade Celsius.

Citeşte şi Păduri tropicale în Antarctica. Descoperire uluitoare cauzată de schimbările climatice de pe Terra

Pinguinul imperial este cel mai mare dintre speciile de pinguini, dar pare să fie deosebit de vulnerabil la încălzirea la nivel planetar care provoacă topirea habitatului său natural. Populaţiile sale, endemice pentru Antarctica, ar putea să scadă cu 70% până la sfârşitul acestui secol.

Exemplu de colonie descoperită în urma unei imagini satelitare:

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Antarctica colonii pinguini pinguin imperial schimbări climatice
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8583
RON
21 Sep
noapte 13 °
zi 28 °
Ultimele joburi adaugate
24 H